Posted on Leave a comment

Чугунена скара Switch Grid

Switch Grid технология

 В днескашната доза с интересни новини, решихме да ви запознаем с предмиствата на чугунените скари за барбекю. Всеки, който е добре запознат с гриловането ще потвърди, че това е най-добрият материал за скари и плочи. Свойствата на материала, дългия му живот и не на последно място вкусовите качества на храната, приготвена на него, го правят предпочитан материал. Скарите Switch Grid от Enders са направени от висококачествен чугун. Имат подвижен кръгъл елемент, който може да бъде сменен със специално създадените приставки – плоча за пица, чугунен тиган, тава за печене на пиле и Sear Grate скара за хрупкаво печено. Към всяко газово барбекю Enders се предлага чугунена скара Switch grid.

Характеристики на чугунените скари

Чугунът е сплав от желязо и въглерод с добавени и други елементи. Предмиствата на скарите и плочите от този материал са много. Чугунените скари се нагряват много бързо и равномерно. Това осигурява отлично изпичане на барбекю храната по цялата площ на скарата. Взаимодействието на горещия чугун и храната придава неповторим аромат и вкус. А красивата шарка прави месото и зеленчуците неустоими. От химична гледна точка тя се обяснява с реакцията на Майлард (от името на френския химик Люис-Камил Майлард). Това е химическа реакция, при която се променят формата, цвета и аромата на храната, когато тя взаимодейства с постоянна топлина над 180 градуса.

 Чугунените скари имат много по-дълъг живот в сравнение с тези от неръждаема стомана. Чугунът не се деформира дори при ежедневно използване. Много високи температури също няма да нарушат структурата му. Трябва да внимавате да не го изпуснете – крехък материал е. За да бъдат плочите и скарите прибрани на сигурно място в газовото ви барбекю, може да използвате магнитната поставка Grill Mags.

 Почистването на чугунените барбекю скари става най-лесно с четка със стоманени нишки. Не трябва да се притеснявате от грубата структутра. За разлика от другите материали, чугунът няма да се надраска или деформира. Остатъците от храната не падат толкова лесно, колкото при неръждаемата стомана, но в случая няма да навредите на повърхността дори и при силно търкане. 

Чугунена скара Switch Grid – приставки

Чугунените скари Switch Grid от Enders са и много фунционални. С приставките ще приготвите голямо разнообразив от ястия – пици, хлебчета, пиле със зеленчуци, паста, кавърма, месо с хрупкава коричка и много други. Газовото ви барбекю ще се превърне във външна кухня.

Плоча за пица Switch Grid

Пицата винаги е добра идея. А защо да не я изпечете на газовото ви барбекю? Плочата за пица Switch Grid от Enders е с диаметър 31,5 см. Керамичната плоча има поставка от масивен чугун. Така много по-лесно може да извадите горещата пица от барбекюто. 

 Изпечете и други тестени вкусотии на нея. Пърленки с масло, бутерки и хрупкави хлебчета винаги ще се харесат на гостите на барбекю партито ви. А защо да не направите и десерт на нея?

Чугунен тиган Switch Grid

 Тиганът Switch Grid е изработен от масивен чугун. Висок е 4 см и има две удобни дръжки. С него ще приготвите най-разнообразни ястия на газовото ви барбекю. Направете сач с месо и зеленчуци или ароматна кавърма. Ако сте почитатели на италианската кухня, пастата също е подходяща за приготвяне в него.

Чугуненият тиган Switch Grid е много удобен и за гарнитури. От едната страна на скарата гриловайте месото, а до него пригответе печени или пържени картофи. Всичко ще бъде сготвено бързо.


Тава за печене на пиле Switch Grid

 С тавата за печене на пиле Switch Grid ще опечете вкусно пиле в газовото ви барбекю. Съдът е изработен от неръждаема стомана, която е много гладка и лесна за почистване. Дръжките са от чугун.

 Сипете вино, бира или сос в чашката и сложете пилето. Наредете зеленчуци по избор около него, добавете малко зехтин или масло и опечете в барбекюто на газ. 

Чугунена скара Sear Grate 

 С чугунената скара Sear Grate за Switch Grid ще опечете месо с хрупкава коричка. Тазси скара е изработена от по-дебел чугун, което нагрява месото много по-силно. Вълнообразната стуктура също помага за опичането. А месото ще има и ефектна шарка. 

 Не забравяйте мариноването на месото. Без подходящата марината няма да сте доволни от резултата. Прочетете съветите ни за мариноване, ако сте начинаещ в мариноването.

Системата switch grid

Switch Grid не е обикновена чугунена скара, а система за приготвяне на разнообразни ястия на барбекюто. Висококачественият чугун и приставките за скарата ще превърнат газовия ви грил във външна кухня. Не само скара, а и хлебчета, гарнитури и цели ястия могат да бъдат приготвени в него. Прекарвайте повече време в двора или на терасата с близките ви и се наслаждавайте на вкуса и аромата на барбекю храната.
Вашият коментар