• Български
    • Румънски
    • Гръцки
Enders-header-icons-bg

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Газови уреди

 Газовите барбекюта и отоплители(с изключение на газова отоплителна гъба Eco Elegance 9376 и газово барбекю Explorer 2090) са комплектовани с маркуч и редуцир вентил за бутилка с ъглов кран. Двойните и тройни газови котлони имат в комлекта си само маркуч за редуцир с винт. С всеки продукт върви и инструкция за сглобяване. 

 В комплекта на газовите котлони Olymp и Nelson не е включена газова доза.

 

Газови отоплители – в корпуса на всеки модел газов отоплител Enders се побира газова бутилка 27 литра. По стандарт трябва да е с ъглов кран, а ако желаете да ползвате Jumbo бутилка, трябва допълнително да вземете друг редуцир вентил.

Газови барбекюта – в описанието на всеки модел е описано колко голяма бутилка може да се побере в барбекюто. Не се препоръчва по-голяма, защото има изисквания за разстоянието между края на бутилката и горелките на барбекюто. По стандарт трябва да е с ъглов кран, а ако желаете да ползвате Jumbo бутилка, трябва допълнително да вземете друг редуцир вентил.

Газови котлони – газовите котлони имат включен маркуч в комплекта. В зависимост каква бутилка ще използвате, изберете най-подходящия редуцир.

Важно! Редуцир вентилът трябва да е за ниско налягане. 

Г азовите барбекюта и отоплители(с изключение на газова отоплителна гъба Eco Elegance 9376 и газово барбекю Explorer 2090) са комплектовани с маркуч и редуцир вентил за бутилка с ъглов кран. Допълнително може да се поръча редуцир за българска Jumbo бутилка с винт. За газовите котлони и къмпинг барбекютата предлагаме и редуцир за газови дози.

Размерът на  маркуча: 1/4 “ или Ф6,35 mm. 

 При свързване на бутилка с ъглов кран с редуцир винтил с немски стандарт трябва да се сложи силиконово уплътнение 1/2 цол между двете.

 Не, за уредите на Enders не се произвеждат дюзи за природна газ.

По време на употреба трябва да се спазва безопасно разстояние до запалими материали и продукти. Разстоянието по посока на излъчването между излъчващата повърхност и горими материали не трябва да е по-малко от 2м. Останалите разстояния до запалими материали не трябва да са по-малки от 1 м. 

На всеки 5 години газовият маркуч трябва да бъде проверяван от професионален сервиз. Най-малко веднъж в месеца и при всяка смяна на газовата бутилка проверявайте газовия маркуч за пукнатини и увреждания. 

Отоплителят не трябва да се използва в жилищни, избени и офисни или подобни помещения. 

Уредите на Ендерс се доставят старателно подредени в кашон в не сглобено състояние. Всеки уред е снабден с книжка за монтаж. 

Съхранявайте упътването за бъдеща употреба. Преди да пуснете Вашия уред, прочетете упътването внимателно и следвайте инструкциите за монтаж по описаната последователност.

Всички уреди са с гаранция 24 месеца.

Разходът на газовите отоплители, зависи от тяхното натоварване. Базовите данни за Eco Elegance e 582 g/h, за Solid и Commercial 1019 g/h, а за уреди от 6 kW 437 g/h.

В зависимост от модела на отоплителния уред. До 10 метра диаметър на затопляне.

 При връщане стоката трябва да не е използвана, няма следи от употреба или промени, да е с оригинална опаковка, с оригинални етикети.

Терасният отоплител разполага със защита от обръщане, с помощта на която при транспортиране достъпът на газ може да бъде затворен от топче. За да отворите достъпа на газ, разклатете малко главата на горелката, така че топчето да се върне в изходна позиция и да се осигури достъп на газ.

Химически тоалетни

 Няма точен отговор на този въпрос. Зависи колко от колко човека и колко често се използва.

В цената на химическата тоалетна не влизат препаратите. Предлагат се отделно, както и в пакетни промоционални цени с тоалетните.

За използване на портативната химическа тоалетна са ви нужни два вида препарати. 

  • Препарат за чистата вода – Rinse/Rinse + (червените концентрати). Слага се в резервоара с чиста вода и при пускане след употреба почиства, дезинфекцира и премахва неприятните миризми.
  • Препарат за отпадъчна вода – Blue/Blue+/Green (сини/зелени). Разтварят се в около 1.5 литра чиста вода и се изсипват в долния резервоар на химическата ви тоалетна преди използване. Те разграждат и премахват миризмите.

Предлагаме различни видове препарати, като на всеки е описана точната дозировка. Течностите за химичекса тоалетна Ensan от Enders са много концентрирани и икономични.

Изхврляйте отпадъчните води в предвидените за това места. Единствено препаратите от серия PLUS не вредят на околната среда.

Портативните химически тоалетни са изключително лесни за използване както от възрастни, така и от деца.

Да, портативните химически тоалетни Enders са подходящи за използване и от възрастни хора.

Други въпроси

Всички продукти на Enders са изложени в шоурума ни в гр.София.