header-image-enders
Няма продукти в количката.
Меню

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ?

С изключение на два модела отоплители, уредите ни са в комплект с редуцир вентил за бутилка с ъглов кран. За тях може като допълнителен аксесоар да се поръча редуцир вентил за стандарта Jumbo (български). Другите два модела са с маркуч за Jumbo стандарт.

Важно! Редуцир вентилът трябва да е за ниско налягане.

 Според стандарта на уреда редуцира може да е на винт (предлагаме вариант за бутилки с ъглов кран, Jumbo(български) и мини газови бутилки), а другия е с щуцер за Jumbo бутилка.

Размерът на  маркуча: 1/4 ” или Ф6,35 mm. За лесното свързване на редуцир винтила с маркуча е необходимо редуцир винтила с ниско налягане да е с подобни характеристики ( ф7, ф8,ф10 )

 При свързване на бутилка с ъглов кран с редуцир винтил с немски стандарт трябва да се сложи силиконово уплътнение 1/2 цол между двете.

По време на употреба трябва да се спазва безопасно разстояние до запалими материали и продукти. Разстоянието по посока на излъчването между излъчващата повърхност и горими материали не трябва да е по-малко от 2м. Останалите разстояния до запалими материали не трябва да са по-малки от 1 м.

На всеки 5 години газовият маркуч трябва да бъде проверяван от професионален сервиз. Най-малко веднъж в месеца и при всяка смяна на газовата бутилка проверявайте газовия маркуч за пукнатини и увреждания.

При силен вятър осигурете отоплителя срещу обръщане или изключете.

Отоплителят не трябва да се използва в жилищни, избени и офисни или подобни помещения.

Уредите на Ендерс се доставят старателно подредени в кашон в не сглобено състояние. Всеки уред е снабден с книжка за монтаж.

Съхранявайте упътването за бъдеща употреба. Преди да пуснете Вашия уред, прочетете упътването внимателно и следвайте инструкциите за монтаж по описаната последователност.

Всички уреди са с гаранция 24 месеца.

Разходът на газовите отоплители, зависи от тяхното натоварване. Базовите данни за Elegance e  582 g/h, за Solid и Commercial 1019 g/h, а за уреди от 6 kW 437 g/h.

В зависимост от модела на отоплителния уред. До 10 метра диаметър на затопляне.

 При връщане стоката трябва да не е използвана, няма следи от употреба или промени, да е с оригинална опаковка, с оригинални етикети.

Терасният отоплител разполага със защита от обръщане, с помощта на която при транспортиране достъпът на газ може да бъде затворен от топче. За да отворите достъпа на газ, разклатете малко главата на горелката, така че топчето да се върне в изходна позиция и да се осигури достъп на газ.