
Ако търсите лесно за приготвяне и апетитно месо, което да се топи с всяка хапка, то това е телешкото месо. Освен, че е лесно за приготвяне, телешкото месо е подходящо за романтична вечеря за двама, празнична вечеря със семейството и приятелите или специално събитие, на което искате да покажете уменията си зад грила.
В тази статия сме отделили няколко рецепти за приготвяне на телешко месо на барбекю – от сочно бонфиле до телешки пържоли в масло.
В тази статия сме отделили няколко рецепти за приготвяне на телешко месо на барбекю – от сочно бонфиле до телешки пържоли в масло.
Сочно телешко бонфиле на барбекю
Телешкото бонфиле на барбекю е истинска класика в Германия. Ще ви предложим ароматен и много вкусен начин за приготвянето му.


Продукти:
- 2 кг. телешко бонфиле
- 8 скилидки чесън – пресован
- 6 с.л. зехтин
- 1 с.л. мащерка
- 1 с.л. розмарин
- 2 с.л. черен пипер
- 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Телешки пържоли приготвени на барбекю по австралийски

Продукти:
- 6 с.л. зехтин
- 6 сл. червено вино
- свежи листенца розмарин
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
- 1 лимон
- 6 бр. телешки пържоли

Начин на приготвяне
Телешки ребра на барбекю


Продукти:
- 4бр. телешки ребра
- 1/2 чаша лимонов сок
- 2 скилидки чесън – нарязан
- 2 с.л. розмарин – нарязан
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
- 700гр. картофи
Начин на приготвяне:
Телешки пържоли в масло приготвени на барбекю

Продукти:
- 2бр. телешки пържоли
- 2 с.л. масло
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. магданоз
- зехтин
- сол и пипер
- чери домати – за гарнитура
