
Брискетът представлява нарязано говеждо или телешко месо от гърдата или долната част на гърдите на животните. Тъй като тъканта на гърдите е доста мускулеста и дебела, за приготвянето на брискет е нужно време и търпение. А класическата рецепта за приготвянето му на барбекю изисква дълго опушване и задушаване. Най-добрият начин за приготвяне на говежди/телешки гърди се нарича „low and slow“ – готвене на ниска температура за дълъг период от време. Но разбира се крайният резултат никога не разочарова, особено ако следвате рецептите, който сме ви подготвили по-долу.
Среднощен брискет


Продукти:
- 1 ч.л. сос Уорчестър
- 1/3 с.л. подправка за говеждо месо
- 1/3 ч.л. подправка за пилешко месо
- 3 кг. брискет
- 80 мл. бульон по избор
Начин на приготвяне:
Брискети по тексаски

Продукти:
- 3 кг. брискет
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. чили на прах
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимьон

Начин на приготвяне
Италиянски брискет на барбекю
Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:


Продукти:
- 3 кг. брискет
- 1/2 чаша мерло или червено вино
- 1/2 чаша винен оцет
- 3 чаши вода
- 1/2 чаша кафява захар
- 3 с.л. чесън нарязан на ситно
- 3 с.л. сол
- 1 с.л. суха мента
- 2 с.л. сух босилек
- 1 с.л. риган
- 2 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 консерва с цели домати
- телешки бульон
- 4 с.л. доматена паста
- 1/2 с.л. италиянски магданоз
- 450гр италиянска паста
- 1/4 чаша екстра върджин зехтин
- 2бр лук – нарязан на тънки резънчета
- 1 ч.л. сол морска сол
- пармезан за сервиране
Начин на приготвяне:
Телешки брискет с гъби и лук

Продукти:
- 3кг. телешки гърди, с кост и изрязана мазнина
- изсушена мащерка
- 500гр. лук – нарязан на кубчета
- 2 с.л. брашно
- 500гр. гъби -нарязани
- 4 чаши пилешки бульон
- 8 скилитки чесън
- 1/4 ч.л. бахар

Начин на приготвяне
Бургер с говежди гърди на барбекю на газ
Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:


Продукти:
- 3-4 кг брискет – нарязан
- сос за говеждо месо
- подправка за говеждо месо
- вода, сок или бира
- питки за бургер
- листа от маруля
- чери домати