Свинските ребра са един от най-обичаните и най-вкусните барбекю специалитети. За това няма как да пропуснем да ви предложим няколко идеи за приготвянето им. Много често чуваме, че само на барбекю на въглища става вкусна скара, но това не е така и ще ви убедим в това. Подбрали сме три рецепти, които са специално за приготвяне на свински ребра на газово барбекю. Изберете си рецепта и изненадайте гостите си с ароматни грил специалитети.
Съвети за приготвяне на свински ребра на газово барбекю:
1. Пикантни свински ребра на барбекю
Тези пикантни ребърца се приготвят много лесно на газовото барбекю
Продукти:
- 1 кг. свински ребра
- 1 ч.ч. барбекю сос
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 ч.л. ситно смлян червен пипер
- 2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. мащерка
- сол
- алуминиево фолио
начин на приготвяне:
2. Бавно печени свински ребърца с опушен вкус
Приготвянето на ребърца отнема време, но ако пробвате тази рецепта ви гарантираме, че чакането ще си заслужава.
Продукти:
- 1 кг. свински ребра
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- сол на вкус
За соса:
- 1 ч.ч ябълков сок без захар
- 2 с.л. барбекю сос
- 2 с.л. ябълков оцет
- 60 гр, масло
Допълнителени консумативи:
- кутия за опушване
- дървени стърготини
Начин на приготвяне
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.
3. ароматно двойно мариновани свински ребра
Продукти:
- 1 кг. свински ребра
Течна марината:
- 1/2 ч.ч. соев сос
- 3 с.л. ябълков оцет
- 3 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън – пресован
- 1 с.л. кафява захар
-
Суха марината:
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. чили на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.