Posted on Leave a comment

Свински ребра на газово барбекю – 3 вкусни рецепти

Пикантни свински ребра на барбекю
Свинските ребра са един от най-обичаните и най-вкусните барбекю специалитети. За това няма как да пропуснем да ви предложим няколко идеи за приготвянето им. Много често чуваме, че само на барбекю на въглища става вкусна скара, но това не е така и ще ви убедим в това. Подбрали сме три рецепти, които са специално за приготвяне на свински ребра на газово барбекю. Изберете си рецепта и изненадайте гостите си с ароматни грил специалитети.

Съвети за приготвяне на свински ребра на газово барбекю:

Свинските ребра имат тънка ципа, която не винаги е премахната преди покупка. Много лесно можете да я отстраните. Срежете я внимателно в единия край на ребрата и дърпайте бавно.Колкото по-бавно се готвят ребрата, толкова по-вкусни стават. За това се и препоръчва индиректно гриловане. Ако ги печете на прекалено висока температура ще станат сухи.Печете ги при постоянна температура.За хрупкава коричка ги запечете за кратко накрая директно върху скарата.

1. Пикантни свински ребра на барбекю

Тези пикантни ребърца се приготвят много лесно на газовото барбекю

Продукти:

  • 1 кг. свински ребра
  • 1 ч.ч. барбекю сос
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. ситно смлян червен пипер
  • 2 ч.л. лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • сол
Допълнителни консумативи:
  • алуминиево фолио

начин на приготвяне:

Първата стъпка е да смесите барбекю соса с подправките.Ако обичате люто, може да добавите и чили сос. Ребърцата се разделят до половина и се намазват с 1/2 от сместа.Сложете за 1 час в хладилник в подходящ съд. За ребърцата първоначално се използва индиректно печене. Включете половината горелки на барбекюто.Сложете ребърцата във фолиото и поставете върху ненагрятата скара. Затворете капака и печете 20 минути. След това с ги разделете напълно, намажете с останалата част от сместа и печете още 30 мин. Ако искате свинските ребърца да има хрупкава коричка, ги запечете за 5 мин от всяка страна директно върху скарата.Сервирайте с барбекю сос.

2. Бавно печени свински ребърца с опушен вкус

Приготвянето на ребърца отнема време, но ако пробвате тази рецепта ви гарантираме, че чакането ще си заслужава. 

Продукти:

  • 1 кг. свински ребра
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • сол на вкус

За соса: 

  • 1 ч.ч ябълков сок без захар
  • 2 с.л. барбекю сос
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 60 гр, масло

Допълнителени консумативи: 

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват.Ребърцата се разделят, но не напълно, овалват се добре със сместа, поставят се в подходящ съд и се оставят за около 30 минути на стайна температураЗа приготвянето на ребърцата се използва индиректно печене. Едната зона на барбекюто се включва на 150 – 180 градуса. Слага се кутията за опушване със запалените дървени стърготини.На другата се слагат ребрата, капакът се затваря и се печат 1 час. През това време се приготвя соса.В тенджера се смесват съставките. На умерено силен котлон (може да използвате страничния на газовото ви барбекю) се кипва, намалява се и се остава за 3-5 минути така, за да се смесат ароматите.След това се оставя да изстине.След първия час добавете дървени стърготини в кутията.Разделете ребърцата и печете още един часМахнете ребърцата от скарата и ги намажете със част от соса.Върнете ги в барбекюто и печете още един час. Намажете ги с останалия сос.Ако желаете да имат хрупкав загар, ги оставете на директен огън за няколко минути от всяка страна.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

3. ароматно двойно мариновани свински ребра

Продукти:

  • 1 кг. свински ребра

Течна марината: 

  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън – пресован
  • 1 с.л. кафява захар
  • Суха марината: 

    • 1 ч.л. сол
    • 1 ч.л. червен пипер
    • 1/2 ч.л. чили на прах
    • 1/2 ч.л. черен пипер
    • 1/4 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне

Приготвянето на тази рецепта започва от предишния ден.Първо се приготвя течната марината: Всички продукти за нея се смесват. Свинските ребра се слагат в плитък съд, например тава, и се намазват добре с 1/2 от нея. Трябва да престоят 12 часа в хладилник. Обръщайте ги периодично. След като са минали 12 часа, махнете ребрата от маринатата и ги оставете да попият останалото. Объркайте подправките за сухата марината и намажете месото с нея. Пригответе газовото барбекю за индиректно печене. Загрейте до 180 градуса.Сложете ребрата върху зоната, която не е включена, и затворете капака на барбекюто. Печете 20 минути, обърнете ги и намажете с част от останалата марината.Разкъсването на месото трябва да става много лесно.Месото не трябва да се отделя само от коста.Накрая запечете директно върху скарата за 5 минути от всяка страна. Накрая запечете директно върху скарата за 5 минути от всяка страна.Преди сервиране разделете ребърцата.
Verdețurile sunt pasate foarte bine cu ajutorul unui blender, peste acestea se toarnă zeama în care au fiert mai devreme legumele și se continuă amestecarea lor în blender, până când se obține o consistență preferată. Se adaugă sare și piper, după gust, servindu-se cât este caldă, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra și crutoane rumenite pe grill.

Която и рецепта да изберете, ще останете доволни. Свинските ребра са много вкусни и самостоятелно, но помислете и за гарнитура. Гриловани зеленчуци или пържени картофи са много подходящо допълнение. Направете и пърленки на газовото барбекю. И не забравяйте да приготвите повече салфетки.

 
Вашият коментар