Posted on Leave a comment

Газово барбекю за малка тераса – съвети.

Газово барбекю за градина, тераса и малки пространства

Газово барбекю на терасата? Това е страхотно допълнение към всеки един дом или офис. С газово барбекю на балкона ще приготвите вкусна вечеря за семейството ви, ще намерите повод за събиране с приятели или ще сплотите екипа си с приятни приказки и хапване. 

Има разноообразни модели, с различен дизайн, размери и характеристики. От там идва и въпроса какъв модел газово барбекю да изберете за терасата. От Enders ще ви дадем полезни съвети и ще ви предложим най-доброто решение за избор на грил.

пространство 

Първата стъпка е да вземете предварително мерки на мястото, на което ще поставите уреда. Имайте впредвид, че газовото барбекю не се поставя плътно до стената. Нужно е да има място за отваряне на капака. Помислете и в кой край ще ви бъде удобно да го изплозвате. Трябва да има място за съдове, аксесоари, бутилка и др. Ако балкона ви е много тесен, идеален вариант е да бъде със сгъваеми странични рафтове като барбекюто Brooklyn Next 2. Има и текстилен органайзер за скарите, аксесоарите, както и поставка за бутилка от 10 литра.
Друг много добър вариант е мобилното газово барбекю Urban. Тъй като може да бъде поставено на плот или да се използва специалната създадената за него маса. А размерите на барбекюто, позволяват неговото лесно транспортиране. 


барбекю със стойка или мобилно?

След като определите пространството, което може да отделите за барбекю, следва да решите какъв тип барбекю ви трябва. Има модели, които са върху стойки (т.е. наречената транспортна маса). Някои от тях имат място за газовата бутилка и аксесоарите за барбекю на самата стойка. С тях всичко необходимо за гриловането ще бъде на едно място.
Ако обичате да ходите на къмпинг или прекарвате уикендите на вилата, мобилните барбекюта на газ са подходящи за вас. Те са много компактни, а по характеристики не отстъпват на по-големите. Под скарите имат и 2 газови котлона. Explorer Next Pro е най-новият модел. Има и рафт за принадлежностите.

Третия вариант е мобилно газово барбекю със стойка. Ако искате мобилно барбекю, но искате удобството да имате повече място за аксесоари и за бутилката, Urban Trolley и Urban Pro Trolley са точно за вас. Благодарение на заключващата система бързо и лесно ще свалите уреда от стойката му и ще го вземете навсякъде с вас. 

Къде ще стои газовата бутилка?

Много важно е да помислите, къде ще стои газовата бутилка на вашето барбекю. Ако сте се спряли на газово барбекю с място за бутилка, имате готово решение. При мобилните барбекюта е по-различно. Помислете къде ще я поставите. Маркучът не трябва да е прекалено сгънат или навит. Ако ще е до грила, използвайте стандартния от комплекта. И при двата варианта трябва да спазвате няколко правила. Никога не слагайте бутилката за дълго на пряка слънчева светлина. При много високи температури е добре да я приберете на прохладно място. 


с какви характеристики да е газовото барбекю?

От този въпрос следва и още един – за приготвянето на какви ястия ще го ползвате? Както обичаме да казваме – газовите баребкюта са допълнителна кухня за всеки дом. Освен за гриловане на месо и зеленчуци, на този уред е възможно приготвянето и на много други ястия. Обичате ли пица? Изпечете си я в барбекюто. Пригответе и пърленки, хлебчета, а защо не и сладкиш. В такъв случай изберете модел с по-голям обем на капака, например Urban Pro. Ако обичате пиле на грил, препоръчваме газовите барбекюта San Diego и Brooklyn Next. Към тях като допълнителни аксесоари се предлагат барбекю шишове с мотор. Използвайте ги за печене и на големи парчета месо. А ако сте от хората, за които готвенето е страст, помислете за модел, към който се предлага чугунена скара Switch Grid. Благодарение на приставките ще приготвите безброй ястия на газовото барбекю. Ако искате да печете месо като истински грил майстор ви трябва газово барбекю с турбо зона. Тази горелка развива температура до 400 градуса, благодарение на която месото се запечатва и запазва сочноста и ценните си вещества. От компактните модели Boston Black 2 Turbo има Turbo Zone.

Надяваме се да сме били полезни със съветите ни за избор на барбекю на газ за терасата. Това са основните въпроси, на които трябва да си отговорите преди покупка. Разбира се, ние сме на разположение за консултации и въпроси за избор на най-правилния модел според вашите желания.

Вашият коментар