1. свински джолан с хрупкава коричка
Приготвен по тази рецепта, свинският джолан става сочен отвътре, а отвън с хрупкава коричка. За приготвянето му ще ви е нужен и котлон, голямо удобство е ако имате такъв на барбекюто на газ.
Продукти:
- 2 свински джолани
- 330 мл. светла бира
- 500 мл. телешки/свински бульон
- 1 с.л. сол
- 1 глава лук
- 2 листа дафинов лист
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. нишесте
- 1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
2. Свински джолан на барбекю с билки
Много ароматна рецепта за гриловане на джолан на газово барбекю.
Продукти:
- 2 свински джолани
- 2 с.л. морска сол
Сос за намазване:
- по 1 ч.л. розмарин, риган и мащерка
- 1/2 ч.л. кимион
- 1 ч.л. микс черен и розов пипер
Начин на приготвяне
3. опушен свински джолан на шиш
Джоланът е много подходящ за приготвяене на барбекю шиш с мотор. За това ще ви предложим и рецепта за приготвянето му. Започва се с мариноването му, 12 часа преди да бъде изпечен.
Продукти:
- 2 средно големи джолани
Преди изпичането:
- 1 с.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.ч. зехтин или олио
Марината:
- 1/2 чаша сол
- 1 литър вода
По време на печенето:
- 1 литър светла бира
- 2-3 чаши чипс за опушване
Начин на приготвяне
Свинският джолан не е от най-лесните специалитети, които можете да изпечете на газовото барбекю, но определено е един от най-вкусните. Вече знаете как да го приготвите по неустоим начин.