Рибай е един от най-популярните и вкусни стекове. Има богат и уникален вкус, който се дължи най-вече на мраморната шарка на месото. Рибай стекът (ribeye steak) е говежда пържола от най-хубавата част на ребрата – между шесто и дванадесето.
Първоначално сме ви подготливи няколко съвета при избор на подходящото месо за стек.
Първоначално сме ви подготливи няколко съвета при избор на подходящото месо за стек.
1. Класически рибай стек
Това е класически начин за приготвяне на рибай стек, чрез който ще се насладите напълно на богатия му вкус.
Продукти:
- 2 бр. рибай стек
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
2. пикантен рибай стек с билково масло
Билковото масло ще обогати още повече вкуса на рибай стека и ще го направи много по-сочен.
Продукти:
- 2 бр. рибай стек
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1/2 ч.л. чили на прах
- сол
Билково масло:
- 125 гр. масло
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. ситно нарязан магданоз
- 1 с.л ситно нарязана прясна мащерка
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
3. маринован рибай стек
Ако искате да гриловате рибай стек по нетрадиционен начин, изберете тази рецепта.
Продукти:
- 2 бр. рибай стек
- 1/4 ч.л. смлян джинджифил
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. кафява захар
- 2 склидки пресован чесън
- 2 стръка ситно нарязан пресен лук
- 1/2 ч.ч тъмен соев сос