Posted on Leave a comment

Най-добрите 11 месарници и ферми за месо

Месарници и ферми за месо

Знаете ли кои са трите фактора за готино грил парти? Ще ви кажем веднага! Първо, то изисква перфектната щура и весела компания! Второ, веселата компания не се държи гладна, а храната се приготвя бързо и лесно, за да не се развали веселото настроение. И трето, месото ви трябва да е задължително прясно!

 И така – за да не чакате часове наред барбекюто до загрее, заложете на газово барбекю. Ако пък и компанията се е събрала, остава само да напазарувате месо. Специално за вас подбрахме 10-те най-добри месарници и ферми за прясно месо.


Кооперация „Доверие“ Лесидрен

Вече 25 години този производител на свинско и телешко месо се смята за един от лидерите бранша. Кооперация „Доверие Лесидрен“ разполага с всички необходими удостоверения и сертификати за своята ферма със затворен цикъл. По всяко време от годината Доверие в с. Лесидрен предлага изключително богат асортимент от всякакъв тип и размер разфасовки на прясно месо, както и варено-пушени и сурови колбаси и деликатеси.

Вашата месарница

С безплатна доставка до всяка точка на страната, от „Вашата месарница“ можете да закупите буквално всичко, за което се сетите – от свежо свинско, телешко, шилешко, заешко, пилешко, пуешко и патешко до маринати за вашето барбекю, добавки за ценители като сосове, домашни лютенички и айвар и специалитите на фермерите, вкусно събрани под общото име глезотийки (кюфтенца, телешки и свински бомбички, бургери, наденици, кърначета и какво ли още не…)


butcher

Позната като един от най-надеждните и качествени столични производители на телешко и агнешко, месарница Butcher ви предлага транжиране на място, изпълнение на индивидуални поръчки и уникални заготовки с плънки, които си остават запазената й марка.

bredas

Месарница Bredas предлага прясно свинско и говеждо месо от свободно отглеждани животни в естествената им среда във високопланинските пасища на Рила и Родопите. Гарантирано качествено месо, както от български породи говеждо, така и от най-добрата месодайна порода Black Angus. Силно препоръчваме чудесните телешки бургери Black Angus, които са овкусени и с перфектното количество мазнина за вкусен и сочен резултат. Предлагат доставка всеки четвъртък в цялата страна, а за София със собствен хладилен транспорт до адрес.


котлет

В месарница Котлет ще намерите много повече неща от котлети, но искрено ви съветваме, ако купувате от нея, да опитате и тях, легендарните им котлети. Производителят предлага висококачествено свинско месо от най-високо качество, включително и мариновани пържоли, които без да се бавите в предварителни подготовки, да метнете на своето газово барбекю, както и наденици, шишчета и контра филе.

гурман

Месарница Гурман се определя като място, на което се изпълняват и най-високите клиентски изисквания за качество и свежест. И това не е формално лепнат етикет. В асортимент ще откриете зашеметяващи свински, телешки, агнешки и пилешки деликатеси, както и стандартни разфасовки за барбекю. Любопитното за тази месарница е, че купува месото от малки ферми, с което категорично ни печели, защото подкрепя местния бизнес в различни региони на страната.


Vivenda

От повече от 20 години месарницата работи под мотото на своето име. Vivenda на латински означава „храна“ и „живот“. Месарница Vivenda произвежда сама месото си с изключително внимание в грижите за животните и храненето им само с екологично чисти продукти. Така и вие като клиенти получавате чисти, свежи и еко меса от най-висок калибър.

Merata

Северозападната ферма от Монтанско (село Ковачица) възприема животновъдството като изкуство. Ето защо телешкото месо на ферма Merata се определя като шедьовър в кулинарията. Гарантираме ви, че дори това да е първото ви барбекю, ако се доверите на месарницата, резултатът върху небцето ще е уникален.


Амброзия

Разположена в дивите райони около Ботевград, ферма Амброзия е предпочитана главно поради факта, че животните й се отглеждат на паша в местните девствени старопланински поли. Органик месото за този производител не е просто етикет, подкрепящ маргетинговата им стратегия. В Амброзия екологично чистото е като природен закон, спазван от всички работещи във фермата. Ето защо от нея можете да намерите страхотно прясно пилешко, свинско и заешко.

Бродилово

Преживяла какви ли не катаклизми от самото си стартиране до сега, ферма Бродилово продължава да пионерства, следвайки модела на пасищното животновъдството. Дали защото фермерът й е възпитаник на Уелския университет? Без съмнение, обаче, основна причина за качественото телешко месо е породата биосертифицирани месодайни крави Hereford и Black Angus, храната, която е само мляко, сено и трева от тучните пасища на Странджа, и свободно, пълноценно движение на слънце и въздух целогодишно. Заслужава си да направите поне веднъж барбекю с месце от ферма Бродилово.Ангус месно говедовъдство българия

Вероятно няма да сме далеч от истината, ако кажем, че във ферма Ангус живеят царете на телешкото месо. Възприемайки последните модерни технологии за отглеждане на екологично чиста продукция, производителят вече 5 години налага най-високите стандарти в животновъдството у нас.
Вашият коментар