1. чеснови скариди на барбекю
Ако обичате скариди, задължително трябва да пробвате грилованите чеснови скариди. Ако ще използвате дървени шишчета, трябва да ги накиснете в хладка вода преди да започнете с мариноването.
Продукти:
- 24 скариди
- 6 скилидки пресован чесън
- сок и кора от един лимон
- 1 стрък ситно нарязан магданоз
- 1/3 ч.ч. бяло вино
- 3 с.л. зехтин
- щипка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
2. калмари с кимион
Един от най-добрите начини за приготвяне на калмари е изпичането им на барбекю. Тази рецепта е много лесна за изпълнение.
Продукти:
- 1 кг. изчистени калмари
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- 3 с.л. морска сол
- зехтин
Начин на приготвяне
3. пъстърва с билки
В летните ни рецепти за барбекю няма как да не присъства пъстървата на барбекю
Продукти:
- 4 изчистени пъстърви
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.л. сушен розмарин
- 1/2 ч.л. сушен градински чай
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
4. пилешко бутче със сос от люти чушки
Какво ще кажете за карамелизирани пикантни пилешки бучета със свеж аромат на лайм?
Продукти:
- 12 пилешки бутчета
- 1 бурканче сладко от люти чушки (около 240 гр.)
- сок от един лайм
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне
5. шашлици от телешко бонфиле с джинджифил
Ето и една рецепта за любителите на телешко месо.
Продукти:
- 500 гр. телешко бонфиле
- 1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
- 1 скилидка ситно нарязан чесън
- 1/2 глава червен лук
- 1/2 ч.ч. зехтин
- сол и черен пипер
- соев сос за сервиране
Начин на приготвяне:
6. гриловани тиквички с балсамико
Няма как в лятна селекция на барбекю рецепти да не присъства любимият летен зеленчук – тиквичката. Ето и една много лесна рецепта за приготвянето им.
Продукти:
- 2 тиквички
- 2 с.л. балсамико
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. сушен риган
- щипка сол
Начин на приготвяне
Însă frigul specific acestor zile poate reprezenta o inspirație pentru cei care vor să se încălzească mai bine, savurând preparate ușoare, dar suficient de calde cât să dea farmec peisajului de iarnă. Avem pentru tine 3 rețete de grătar pentru aceasta iarnă. Iată care sunt:
7. Пикантен патладжан на барбекю
Ето и една рецепта за гриловани патладжани с пикантен вкус.
Продукти:
- 2-3 патладжана (около 1 кг)
- 2 скилидки пресован чесън
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- щипка черен пипер
- по 1 ч.л. сух босилек, риган и мащерка
- сол
Начин на приготвяне:
8. царевица с чесново масло
Царевицата е едно най-вкусните неща за хапване през лятото. Ето и как да изпечете ароматна царевица на барбекюто.
Продукти:
- 4 царевици
- 1/2 ч.ч. пармезан
- 3 с.л. зехтин
- 4 с.л. масло
- 2 скилидки пресован чесън
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне
9. гриловани чушки с бекон и царевица
Това определено е нетрадиционна рецепта за барбекю ястие.
Продукти:
- 4 средно големи чушки
- 1 ч.ч. доматен сос
- 3 ч.ч. замразена царевица
- 1 глава лук
- 150 гр. моцарела
- 100 гр. бекон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
10. диня приготвена на барбекю
Ще приключим летните рецепти с набралата популярност в последно време грилована диня. Може да ви изглежда ексцентрично, но пробвайте задължително.
Продукти:
- 2 резана диня
- 2 с.л. кафява захар
- зехтин
- настъргана кора от един лайм
- едър лют червен пипер (по желание)