Posted on Leave a comment

Полезни съвети за барбекю

Съвети за барбекю
С барбекютата на газ Enders започва нова ера в печенето на грил. Сега вие не само печете на грил, а можете да готвите, задушавате и печете под открито небе, почти както във вашата кухня. Техниката се развива все повече, а с нея и методите на приготвяне, като тук ще направим кратък преглед на всичко, което е възможно с Вашата барбекю кухня на открито.

Опушване при гриловане 

Обичате ли вкуса на опушено месо или риба? Сега с газовото барбекю от Enders Вие можете да си приготвите сами съвсем лесно любимото ястие с опушен вкус. За тази цел първоначално започнете както при индирекното печене и внимавайте рибата и месото да не са изложени на директна горещина и температурата да остане постоянна. Има както горещо  (60°C до 80°C), така също и студено опушване (40°C до 60°C). След това сложете навлажнения дървесен чипс в кутията за опушване и оставете месото и рибата при затворен грил-капак да се опуши за няколко часа. По този начин ще постигнете чудесен ароматен опушен вкус.

Барбекю шиш с мотор

Към по-голямата част от барбекютата на газ Enders като допълнителен аксесоар се предлага шиш с мотор. Изработен е от масивна неръждаема стомана. Монтира се много лесно. Стойките за месото се регулират според размера му. Изненадайте приятно Вашите приятели с печен джолан или цяло пиле, опечени директно върху открития огън. Това е едно неповторимо преживяване за Вашия вкус.


Печене с инфрачервена горелка

Някои от газовите ни барбекюта са оборудвани с инфрачервена горелка. Този метод за печене позволява много силно запичане. Порите на месото се затварят веднага и така запазва сочността си. Инфрачервените горелки могат да достигнат много високи температури, затова се препоръчва първо да изпробвате тази техника с малки парчета месо, тъй като не е изключено като начинаещ да прегорите едно или повече парчета. Опечете ароматно и сочно пиле на грил или изненадайте близките си с професионално изпечени стекове.

Модели барбекюта на газ Enders с инфрачервена горелка:

директно и индиректно готвече върху барбекю

 Ще ви запознаем и с двата основни техники на печене при барбекютата на газ – директно и индиректно. 


Директно гриловане

При този грил метод храната се пече директно на огъня. Най-подходящи за тази цел са стекове с дебелина от 5 см, наденички и зеленчуци. При този метод Вие можете да печете както с отворен капак, така също и  да скъсите времето на печене със затворен капак.

Индиректно гриловане

При индиректното печене газовото Ви барбекю се превръща във фурна. За разлика от директното печене, тук се включват само част от газовите горелки и се ползва повърхността, под която са изключените. Така барбекю храната не се излага на директна горещина и се пече равномерно. За този грил метод са подходящи най-вече големи парчета месо, като стекове и бутчета. Разбира се, тук могат да бъдат приготвени също и различни зеленчуци и гарнитури директно в съд за готвене – молим да внимавате и да използвате само термоустойчиви съдове! Ако затворите капака, Вие мигновено превръщате барбекюто във фурна с горещ въздух. Поглезете Вашите гости с пресен хляб, пърленки, сладкиш, пай или пица, директно от газовия грил. Ще бъдете очаровани.
Вашият коментар