Posted on Leave a comment

Турбо зона – за отлични резултати на барбекюто

Турбо зона на газови барбекюта Enders
Турбо зоната предлага нови възможности за приготвяне на барбекю храна. TURBO ZONE  на Enders е патентована, допълнителна зона от повърхността за печене на Вашето газово барбекю. С нея Вие ще достигнете с едно въртене на ръката температури до 400+ градуса. В професионалните кухни вече са познати предимствата на това техническо нововъведение за газовите грилове, тъй като то спада към стандартните техники за приготвяне на месо.

 Турбо зона – “Maillard“ ефект

Чрез краткотрайното и екстремно бързо увеличаване на температурата на турбо зоната на вашето газово барбекю порите на месото се затварят моментално. Чрез този така наречен “Maillard“ефект протеините се превръщат в ароматни вещества. Така се получават класическите и много обичани миризми на печено месо. Силното печене, например на пържола, води до това течността в месото да остане и след това на спокойствие, при по-ниски температури, да бъде оставено да се пече в собствен сос.

 Дали “english”, “medium” или “well done”, с турбо зоната на Enders ще постигнете безпроблемно желаните резултати от печенето на месо на барбекюто на газ. Турбо зоната на Enders увеличава възможностите на Вашия газов грил и ви помага да приготвите храната по невероятен начин – като истнски грил майстор.

Турбо зона – нисък разход на газ

Вече не трябва да се тревожите за по-високото потребление на газ. Благодарение на патентованата технология на Enders, печенето на барбекю с турбо зона при температури до 400 градуса изразходва толкова газ, колкото и стандартен грил, чиито зони достигат температури до 250 градуса. 
Получавате най-добро съотношение цена-разход, а в същото време и високото качество на Enders.

Барбекюта на газ Enders с турбо зона

Enders предлага голямо разнообразие от барбекюта на газ с турбо зона. Има различни варианти на газови барбекюта по отношение на брой зони за печене, газов котлон, прозорец за наблюдение, материал на скарата и корпуса, както и дизайн.

Барбекю на газ Chicago 3R Turbo

Газовото барбекю Chicago 3R Turbo е идеално за семейни събирания в градината. Има 3 зони, една от които е Turbo. Грилът има чугунена скара Switch Grid с махащ се кръгъл елемент, който може да бъде заменен с някоя от приставките. В корпуса има поставка за газова бутилка от 5 кг.(10 л.).


Серия барбекюта на газ BOSTON BLACK TURBO

Серията барбекю на газ Boston Black се състои от пет модела. Корпусът е изработен от черна праховобоядисана стомана с акценти в цвят графит. Скарите са от неръждаема стомана, а като допълнителни аксесоари се предлагат чугунени плочи и скари. Горелките са Heat Range. Ето и кратка информация за моделите:

  • Boston Black 2 Turbo – компактно барбекю на газ подходящо и за терасата. Две зони на печене, едната е турбо. Мощност: 7.7 kW. 
  • Boston Black 3K Turbo – газово барбекю с 3 зони, едната е турбо. Голям шкаф за съхранение. Моделът има и газов котлон в страничния рафт. Мощност: 14.35 kW
  • Boston Black 4 IK Turbo – Грил с 4 зони. Моделът има газов котлон, както и инфрачервена горелка. Мощност: 21.85 kW
  • Boston Black 6 RK Turbo – Най-голямото барбекю в асортимента ни. Има 6 зони за печене, като при него 2 са турбо. Има газов котлон. В комплекта е включена и скара от неръждаема стомана Switch Grid. Мощност: 23.55 kW


Серия барбекюта на газ KANSAS PRO

Kansas Pro е най-високият клас барбекюта на газ, предлагани от Enders. Всеки един модел притежава всички най-модерни барбекю технологии, разработени от инжинерите на Enders в Германия – Turbo Zone, горелки Heat Range и система за лесно почистване Simple Clean. Гриловете Kansas имат масивен корпус, газов котлон и са с чугунени скари Switch Grid. Разделени са на 2 подсерии – Kansas Black Pro (модерен черен корпус от праховобоядисана стомана) и Kansas Pro Sik (иноксов корпус, прозорец за наблюдение и инфрачервена горелка).

  • Kansas Pro 3 SIK Turbo – градинско барбекю на газ с много екстри. Има 3 зони. Мощност: 19.1 kW
  • Kansas Pro 4 SIK Turbo – външна барбекю кухня с мивка в страничния котлон. Има 4 зони и голяма площ за печене. Мощност: 22.8 kW
Вашият коментар