1. барбекю сос от тиква
Барбекю сосът от тиква е ароматна добавка към бавно изпечено свинско или телешко месо. Рецептата е лесна и бърза за приготвяне.
Продукти:
- 400 гр. пюре от тиква
- 1/2 ч.ч. доматен сос
- 3/4 ч.ч. кленов сироп
- 3/4 ч.ч. ябълков оцет
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1/2 ч.л. настърган джинджифил
- 1/2 ч.л.чесън на прах
- 1/4 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. канела
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
2. ароматен грилован карфиол
Почитателите на карфиола задължително трябва да го опитат изпчен на барбекю. Освен че е изключително вкусен, се приготвя и много бързо.
Продукти:
- 1 глава карфиол
- 2 с.л. зехтин
- 2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. кориандър
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч.л чесън на прах
Начин на приготвяне
3. гриловани круши със синьо сирене
Ето и една много интересна и оригинална рецепта за барбекю, която да приготвите като предястие или като гарнитура към свинско печено.
Продукти:
- 4 бр. круши
- 4 бр. орехи
- 50 гр. синьо сирене
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. лют сос
Начин на приготвяне:
4. телешки бургер с ябълка и карамелизиран лук
Какво ще кажете за ароматен и сочен телешки бургер по нестандартна рецепта?
Продукти:
- 600 гр. телешка кайма
- 4 хлебчета за бургери
- 150 гр. чедър
- 1 ябълка
- 1 глава лук
- зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
5. свински пържоли с кленов сироп и билки
Ще ви предложим един по-различен начин за приготвяне на свински пържоли, който да добавите към есенното си меню.
Продукти:
- 4 свински пържоли без кост
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 3 с.л. червен пипер
- 2 с.л. мащерка
- 2 с.л. риган
- 1 с.л. майорана
- 1 с.л. черен пипер
- 1 с.л. чесън на прах
- 1 ч.л. чили на прах
- сол
- зехтин или спрей за печене
Начин на приготвяне:
6. пилешки шишчета с броколи
Тези шишчета стават много ароматни и ще се харесат много от любителите на броколите.
Продукти:
- 4 бр. пилешки гърди
- 1 глава чесън
- 1/2 ч.ч. сос Kobe
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
7. пикантна грилована тиква
Тиквата е много вкусна, когато се изпече на барбекю. Ако искате да опитате нещо различно – пробвайте тази рецепта
Продукти:
- 1 кг. тиква
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 ч.л. чили на прах
- 1/2 ч.л. розмарин
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
8. печена ябълка на барбекю с канела
Като за финал ще ви предложим много ароматен есенен десерт.
Продукти:
- 4 ябълки
- 4 с.л. кафява захар
- 1 с.л. канела
- щипка сол
- 1/2 ч.ч. лимонов сок
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне
Дадохме ви интерсени идеи за есенни вкусотии на барбекю, които да ви вдъхновят да опитате нещо ново и различно. Гответе смело на газовото барбекю и ще разберете колко много възможности за приготвяне на храна ви предлага.