Как да изберете Т-боун стек
т-боун стек - печене на газово барбекю
Един от най-добрите начини за приготвяне на T-bone е на газово барбекю. Този стек има много малки количества колаген и не е нужно да се пече дълго време – достатъчни са няколко минути на много силна температура.
Ако имате газово барбекю с Turbo Zone, на нея ще приготвите стека като истински професионалист. Тази зона на барбекюто нагрява скарата до 400 градуса – месото се запечатва, остава сочно и запазва ценните си вещества. Професионалните готвачи много ценят този начин на приготвяне на месото.
Ще ви предложим няколко различни начина за изпичането на Т-боун стек на барбекю на газ.
рецепти
Т-боун е един от стековете с най-високи вкусови качества и поради тази причина няма нужда от дълго мариноване или по-специална обработка. За да се насладите напълно на вкуса му са достатъчни малко подправки. Не забравяйте – извадете стека от хладилника поне 40 минути преди печене.
1. класически т-боун стек
Продукти:
Ако искате да се насладите на натуралния вкус на Т-боун стека ще са ви нужни малко сол, черен пипер и хубава щипка за барбекю, с която да обръщате голямото парче месо без проблем.Начин на приготвяне:
2. пикантен т-боун стек
Продукти:
Ако обичате пикантните вкусове, пригответе стека по този начин. За 1 бр. стек са ви нужни :- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. кориандър
Начин на приготвяне
3. т-боун стек с билково масло
Продукти:
В Германия, и не само, обожават да комбинират стек с чесново билково масло. То е вкусна и ароматна добавка към месо и зеленчуци. Приготвянето му е много лесно – прочетете как в избраните ни немски рецепти за барбекю в блога ни.Начин на приготвяне:
Вече знаете как да приготвите неустоимо вкусния Т-боун стек на газовото ви барбекю. За още полезни съвети и рецепти за приготвяне на барбекю храна вижте блога ни или последвайте страницата ни във Facebook