1. Салата от гриловани зеленчуци
Ако искате да приготвите по-различна салата за гостите ви – пробвайте тази.
Продукти за салата:
- 2-3 червени чушки
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 200 гр. чери домати
- 1 глава червен лук
- черен пипер
- сол
- зехтин
Продукти за дресинг:
- 1 ч.ч. лимонов сок
- 1 ч.л. мед
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. мащерка
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
2. Грилована салата с пармезан
Грилованата салата Romaine набира много голам популярност в Западна Европа. В България ще я намерите в почти всеки голям супермаркет.
Продукти:
- 2 салати Romaine
- зехтин
- сок от 1/2 лимон
- 1 с.л. горчица
- 1 скилидка пресован чесън
- 1/2 ч.л. черен пипер
- щипка сол
- 80 гр. настърган на едро пармезан
Начин на приготвяне
3. Ароматни агнешки котлети на барбекю
Агнешките котлети на барбекю са изключително вкусни и се приготвят много лесно.
Продукти:
- 6 агнешки котлета
- 3 с.л. зехтин
- 3 пресовани скилидки чесън
- 1 с.л. ситно нарязан розмарин
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. мащерка
- 1/2 ч.л. черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
4. Крехък агнешки бут на барбекю
Ако сте избрали агнешки бут за великденското ви меню, опитайте тази рецепта.
Продукти:
- около 2 кг. агнешки бут
- 5 скилидки чесън
- 1 ч.л. ситно нарязан розмарин
- сок от 1 лимон
- зехтин
- черен пипер
- морска сол
Начин на приготвяне
5. Агнешки бут на шиш с ментова марината
Агнешки бут на барбекю с хрупкава карамелизирана коричка и ароматна ментова марината – наслада за сетивата.
Продукти:
- 500 гр. обезкостен агнешки бут
- 3 скилидки пресован чесън
- 2 с.л. кафява захар
- сок и кората от един лимон
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 4 с.л. балсамов оцет
- 4 с.л. ситно нарязана мента
Начин на приготвяне:
6. Пикантни агнешки шишчета
Агнешки шишчета – оригинална и вкусна идея за великденската трапеза.
Продукти:
- 1 кг. обезкостен агнешки бут
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 4 – 5 скилидки пресован чесън
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 с.л. винен оцет
- 1 с.л. зехтин
- сол
Начин на приготвяне
7. Карамелизирана великденска шунка
Карамелизиранат шунка не е от поплулярните ястия за Великден в България, но това не пречи да обогатим празничното меню с нея.
Продукти:
- 1 кг. шунка
- 1/2 ч.ч. тъмна бира
- 2 с.л. мед
- 50 гр. меко масло
Начин на приготвяне:
8. Ягодова пица на барбекю
Ако искате да изненадате гостите си с оригинален десерт – изпечете ягодова пица на барбекюто ви.
Продукти:
- 250 гр. тесто за пица
- 300 гр. ягоди
- 2 с.л. мед
- 150 гр. моцарела
- зехтин
- листа от мента