Posted on Leave a comment

Тайната на барбекюто на въглища Enders Aurora

Барбекю на въглища Aurora

"Шикозното изпичане на 200гр. филе стек не представлява никакъв проблем за Aurora!" - това е професионалното мнение на барбекю-блогъра и грил-експерта Саша от  Redmountain BBQ
Той тества нашите барбекюта на дървени въглища Aurora и Aurora Mirror на немската марка Enders. Неговият избор за гриловане са: стек, риба и скариди! Саша констатира: "Aurora може всичко и освен това внася стил на градинската маса!"

тестът

Саша бързо се ориентира, как да пусне в експлоатация  Aurora! Това става лесно и бързо – налива се малко количество паста за горене в тавичката на дъното на барбекюто. След като се запали пастата (като използвате дълга запалка и отдалече запалите течността), се подреждат тънки дървени въглища в контейнера и се включва вентилатора.
Така барбекюто ще достига само за няколко минути работна температура и удоволствието може да започне. Малкият вентилатор в  Aurora доставя въздушна струя в средата на отделението за дървените въглища и може да бъде задвижван чрез батерии AAA или USB кабел и външна батерия.
След като пастата е запалена и въглищата вече започнат да поемат от топлината е време да с епостави грил решетката на която ще се пече месото. 
Aurora Mirror е барбекю на въглища, което е окомплектовано с чугунена скара, докато Aurora е в комплект с обикновенна скара от неръждаема стомана. 

Съвет: и двата типа скари са достатъчно добри сами по себе си, но чугунените скари задържат топлината от барбекюто за много по-дълго време, като също така разпределят топлината по цялата си дължина. Така няма да имате студени места от грила. 

други полезни свойства

Aurora заслужава и друга голяма похвала. Тъй като по време на работа с грила, корпуса му остава студен от външната си страна и може да се използва върху всякакви повърхности, включително и изкуствени.

Важно указание: Разбира се като барбекю на дървени въглища Aurora не може да се използва в никакъв случай в затворени помещения!


Това, което прави веднага впечатление е, че за разлика от конкурентите,  Aurora Mirror има изключително равномерно разпределение на температурата и цялата повърхност може да бъде използвана за директно гриловане. Тъй като няма индиректна зона за гриловане, барбекю – блогърът предлага, за индиректно запичане на по-големи парчета риба да се направи допълнителна зона за индиректно гриловане чрез подложка от зелени листа. По този начин могат да се доизпичат без проблем и големи стекове.

Заключение

Стилният външен вид придава абсолютен блясък! Нашите специалисти изпробваха както Aurora с емайлирана стоманена скара в цвят Mint,  така  и Aurora Mirror с огледална повърхност, чугунена решетка и LED осветление. В доклада си от тестването Саша подчертава непобедимото съотношение цена – резултати на барбекюто на въглища, което го превръща в идеален подарък.

Заключението на барбекю – блогъра: "Резултатът от работата на настолното барбекю на дървени въглища Aurora е убедителен и върху нега стават без проблем както стекове, така и риба и скариди."

Ние се радваме на този изцяло положителен резултат от теста и пожелаваме на всички майстори на грила успех! Комбинацията от паста за горене, дървени въглища и вграден вентилатор постига за най-кратко време равномерно разпределение на топлината.

 

Вашият коментар