Защо сьомгата е толкова полезна?
Как да изберем качествена сьомга?
Съвети за печене на сьомга на барбекю
1. Филе от сьомга на барбекю по класическа рецепта
Това е бърз, лесен и много вкусен начин за приготвяне на сьомга на барбекю.
Продукти:
- 4 филета от сьомга (около 150гр. всяко)
- 1 лимон
- зехтин
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. сушена мащерка
- 1 ч.л. сушен босилек
- сол
Начин на приготвяне:
2. Стек от сьомга на барбекю с естрагон
Ако все още не сте подправяли риба с естрагон, е крайно време да опитате.
Продукти:
- 4 стека от сьомга
- 2-3 стръка ситно нарязан пресен естрагон
- сок от 1/2 лимон
- 75 гр. масло
- сол
Начин на приготвяне
3. Грилована сьомга с марината от мащерка и каперси
Ще останете очаровани от ароматната комбинация между грилованата сьомга и маринатата от мащерка и каперси.
Продукти:
- 4 филета от сьомга (около 150гр. всяко)
- 2 с.л. зехтин
- сок от 1 лимон
- 2 скилидки чесън – ситно нарязани
- 1 с.л. каперси – ситно нарязани
- 1 с.л. копър – ситно нарязан
- 1 връзка мащерка – ситно нарязана
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
4. Стек от сьомга с лимонов дресинг
Лимон и риба – истинска класика. Ще ви предложим по-различен начин за овкусяване на сьомга с лимон.
Продукти:
- 4 стека сьомга
- черен пипер
- морска сол
- 2 с.л. зехтин
- сок от 1 1/2 лимон
- настъргана кора от 1 лимон
- 2 скилидки пресован чесън
- 2-3 стръка ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне
5. Сьомга на барбекю със сос песто
Обожаваме комбинацията от грилована сьиомга и сос песто!
Продукти:
- 4 филета от сьомга (около 100гр. всяко)
- 1/2 ч.ч. босилеково песто
- 2 скилидки пресован чесън
- сок от 1/2 лимон
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- сол
Начин на приготвяне:
6. Сьомга на барбекю „Терияки“
Ето и една рецепта за сьомга на барбекю за почитателите на екзотичните вкусове.
Продукти:
- 4 филета от сьомга (около 100-150 гр. всяко)
- 3 скилидки пресован чесън
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.ч. соев сос
- 2 с.л. саке
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 с.л. червен пипер (люспи)
- 1 стрък ситно нарязан пресен лук
- 2 с.л.. царевично нишесте
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне
Надяваме се рецептите за сьомга на барбекю да са ви харесали. Както винаги се постарахме да има по нещо за всеки вкус. Изстудете бутилка хубаво бяло вино и подгответе барбекюто за нови кулинарни приключения. Вижте и още рецепти за приготвяне на риба на барбекю в блога ни.