Posted on Leave a comment

Предпазни калъфи за газови барбекюта

Както при повечето уреди, които използваме, правилната грижата е едно от нещата което удължава живота на уреда. Затова на въпроса “нужно ли е да закупувам защитен калъф за газовото барбекю?” винаги отгоравяме с две вдигнати ръце. Разбира се, не е задължително да закупите допълнително покривало, но ако искате да запазите уреда си функционален и в добър външен вид за по-дълго време, то е по-добре да имате такъв аксесоар.

Защитно покривало за барбекю - защо?

Когато става дума за барбекю на газ, което е предназначено за външна употреба, един от най-често задаваните въпроси е “нужно ли е да се закупи защитен калъф?”. Въпреки, че отговора варира и много хора имат различно мнение по темата, ние винаги отговаряме с “да, нужно е”. Но въпреки това не е задължително. В зависимост от мястото, където живеете и бихте използвали грила, то едно покривалото би било отлично допълнение.

Ролята на всеки защитен калъф е да предпази газовия уред от слънце, вода, влага, вятър и мръсотия. Като защитите барбекюто си от външните влияния, си гарантирате дългосрочното му използване, дори след гаранционния период. 

Освен, че защитното покривало ще предпази барбекют от появата на ръжда, породена от сняг или дъжд, но и ще го предпази от слънчевите лъчи, които могат да навредят на цветовете и блясъка на вашия уред. Също така, ще предотврати натрупването на замърсяване. 

защо е по-добре да имате защитно покривало?

Ето и няколко сигурни факта, които ще ви убедат, че закупуването за предпазно покривало за вашето барбекю на газ е добра инвестиция.

1. Защита за барбекюто, но и на елементите му

Барбекюто ви може и да е голямо, с масивни стени и скари, но в него се крият хиляди малки метални части. Но всяка една част може лесно да бъде изложена на неприятни условия, като влага или вода. А това може да доведе до корозия или ръжда. 
За някои малки елементи, това би било фатално, както и край на използването на любимото ви барбекю.

Едно защитно покривало от дебел, но дищаш материал може да предотврати навлизането на влага с барбекюто и да го предпази от ръждясване.  Освен, че калъфа предпазва от дъжд, сняг, вода, вятър, то също така ще предпази грила ви от попаднали малки листенца, замърсявания и пясък.

Почистване на корпус на барбекю

2. запазва новия и бляскъв вид на барбекюто

След като почистите барбекюто си, красивия му огледален вид много бързо ще се загуби, ако то е открито и изложено на външни влияния. Повечето предпазни калъфи за уреди са направени от специален материал, който предпазва от UV-лъчи. Така, дори и на слънце, барбекюто ще запази блестящи си вид, за възможно по-дълго време.

3. Държи неприятелите настрана

Тъй като държите грила си на двора или на терасата, има голяма вероятност в него да се настанят буболечки, насекоми, а дори и птички. А благодарение на здравият ластик в долната част на покривалото, това лесо може да се предотврати. 

Също така собствениците на домашни любимци, знаят много добре, че кучетата и котетата обожават да се крият из двора. Особено лятото, когато топлината за тях е непоносима. За тези от вас с пухкав другар е задължително да имате защитен калъф. Той ще предпази грила от надраскване или мръсни отпечатъци.


 

4. храната остава по-вкусна

Понякога изтръскването на грил решетката не е достатъчно, за да изчистите цялата мръсотия която е полепнла по тях. А знаете добре, че правилното почистване на грила води до по-приятна на вкус храна. Ето защо, ако след почистване използвате калъф, то храната ви всеки път ще е вкусна. 

И така, благодарение на защитният слой, UV предпазните влакна и дишащата материя може да гарантирате дългия и бляскъв живот на барбекюто.
Съветваме ви обаче, да не закупувате евтини и некачествени покривала, които нямат никакви защити или вентилация. Или пък не са термоустийчиви. С едно висококачествено термо покривало, ще можете да използвате барбекюто си дори и през студените месеци. А какво повече може да искате? 


 

Вашият коментар