Ако искате да направите ефектно барбекю парти в двора или просто да изненадате близките си на семейното събиране с вкусни ястия, помислете и за предястията. От Enders ще ви предложим 10 ефектни рецепти за предястия, които да приготвите на вашето газово барбекю. Изберете между рецепти със зеленчуци, месо, риба, сирене и морски дарове.
Пълнени гъби с чедър и билки
Бърза, лесна и в същото време много ароматна и вкусна рецепта. Може да се приготви както с печурки, така и с гъби портабело.
Продукти:
- 6-7 големи гъби
- 2 скилидки пресован чесън
- по 1 с.л. риган, мащерка и босилек
- 2 супени лъжици галета
- 1 люта чушка
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло
- 100 гр. настърган чедър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Аспержи в бекон на барбекю
Уникално вкусно съчетание на две прекрасни съставки. Крехка аспержа обвита в хрупкав бекон. Независимо дали го сервирате като предястие или гарнитура, този рецепта ще ви зарадва.
Продукти:
- 12 пресни стръка аспержи
- 12 парчета бекон
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
Гриловано халуми със свежи смокини
Продукти:
- 400 гр. сирене Халуми
- 5-6 зрели смокини
- 4 с.л. акациев мед
- 3 с.л. балсамов оцет
- 1 ч.л. зехтин
- няколко листа мента
Начин на приготвяне:
Грилован патладжан с фета и босилек
Комбинацията на тези свежи продукти ви гарантира любимо лятно, вегетарианско предястие. Можете да бъде сервирано и като гарнитура или салата. Когато правите рецепти само с няколко продукта ви съветваме да използвате винаги качествени съставки.
Продукти:
- 2 големи патладжана
- 300 гр. сирене фета
- 5-6 големи листа босилек
- 2 скилидки чесън нарязани на ситно
- 7-8 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 ч.л. балсамов оцет
- щипка сол
- прясно смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
стек от Карфиол на барбекю
Направете си здравословен стек от карфиол на вашето барбекю за няколко минути. С тази рецепта ще имате различно веган предястие само за няколко минути.
Продукти:
- 1 бр. карфиол
- ¼ чаша зехтин
- 1 лимон, изцеден
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. кафява захар
- ½ ч. л. чили прах
- 1 щипка черен пипер
- 2 супени лъжици нарязан магданоз (по избор)
Начин на приготвяне:
парти Рулца от гриловани тиквички
Тиквичките са толкова любими на всички, а рецептите с тях са вкусни и лесни за приготвяне. Рецептата е подходяща за всяко ваше барбекю парти.
Продукти:
- 3-4 бр. тиквички
- бейби моцарела
- 500 гр. чери домати
- босилек
- 4 с.л. зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Сирене на плоча
Ако се чудите за неповторимо вкусно предястие на плоча, но с минимални усилия, това е правилния избор. Необходими са ви 5 минути и шпатула за обръщане.
Продукти:
- 1 пакет сирене за грил
- 2 скилидки счукан чесън
- 2 с. л. зехтин
- 2 листа градински чай
Начин на приготвяне:
Млечна царевица на барбекю
Най-лесното и бързо предястие, подходящо за всяка лятна вечер. Царевицата е любима, както на малки така и на големи и е удивително, как запичането на решетките на барбекюто засилват сладостта и изваждат истинския вкус на царевицата. Върви перфектно и до класически хамбургер или пиле на барбекю.
Продукти:
- 4 големи царевици
- 200 мл. прясно мляко
- 2 с.л. меко масло
- 50 гр. пармезан
- 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
рулца от сьомга с крема сирене и спанак
Предлагаме ви предястие с което да не оставите гостите си безразлични. Сьомгата е кралицата на рибите, а в съчетание а крема сирене и спанак е просто удивителна.
Продукти:
- 500 гр. филе от сьомга без кожа
- 300 гр. спанак
- 200 гр. крема сирене
- Каджун
- 2 с.л. меко масло
- връзка зелен лук
- 1 средно голям морков
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
пролетни рулца от тиквички
За последната 10-та рецепта, искаме да ви предложим нещо наистина любимо и вълнуващо. Тиквичките винаги са добър избор, тъй като са вкусни, диетични, не изискват дълга предварителна подготовка и са лесни за намиране.
Продукти:
- 2 бр. тиквички
- 100 г крема сирене
- 50 гр. пушени пуешки гърди
- 3 скилидки чесън
- 4-5 бр. орехи, смлени
- 1 връзка магданоз
- 1-2 листа джоджен