Posted on Leave a comment

Предястия на газово барбекю – 10 лесни рецепти

Предястия на газово барбекю - 10 лесни рецепти
Ако искате да направите ефектно барбекю парти в двора ви или просто да изненадате близките си на семейното събиране с вкусни ястия, помислете и за предястията. От Enders ще ви предложим 10 ефектни рецепти за предястия, които да приготвите на вашето газово барбекю. Изберете между рецепти със зеленчуци, месо, риба, сирене и морски дарове.

Пълнени гъби с чедър и билки

Бърза и лесна, а същото време много ароматни и вкусна рецепта за пълнени гъби. Може да се приготви както с печурки, така и с гъби портабело.
Пълнени гъби с чедър и билки

Продукти: 

  • 6-7 големи гъби
  • 2 скилидки пресован чесън
  • по 1 с.л. риган, мащерка и босилек
  • 2 супени лъжици галета
  • 1 люта чушка
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1/3 ч.ч настърган чедър
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Почистете гъбите и махнете пънчетата, които се нарязват на ситно.Стъпка 2: В купа смесете пънчетата, билките, галетата, солта и черния пипер. Към получената смес добавете ситно нарязаната люта чушка и пресования чесън. Стъпка 3: Включете газовото барбекю, трябва да достигне температура от около 150 градуса. Във всяка гъба сложете по малко зехтин и масло и печете 4 минути върху добре намазнени скари.Стъпка 4: След това махнете гъбите внимателно от барбекюто и ги напълнете със сместа. Поръсете с чедър и върнете в барбекюто за още 4-5 минути.Стъпка 5: Пълнените гъби са готови!Идея за сервиране: След като изпечете гъбите, може да запечете филийки върху скарите и да ги сервирате с тях.Съвет: Ако не обичате люто, може да нарежете половин сладка червена чушка.

Mușchi de căprioară cu legume

Sezonul de iarnă este o perioadă numai bună din an pentru a testa friptura de vânat, făcută așa cum trebuie la un gratar pe carbuni. Servit cu vin roșu, ideal pentru cele mai memorabile festinuri din an, mușchiul de căprioara cu legume la grătar descrie un altfel de prânz iernatic.

Продукти:

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Стъпка 2: Стъпка 3:Стъпка 4:Идея за сервиране: Съвет:

Supă cremă de ghimbir și morcovi

Dacă vrei să te încălzești pe veranda din casă, savurând un preparat din ingrediente ce pot ține răcelile departe, îți recomandăm să încerci această rețetă. Supa cremă de ghimbir și morcovi este pe cât de sănătoasă, pe atât de gustoasă. Iată cât de simplu se prepară la un gratar pe gaz:

Продукти: 

  • 9 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 țeline
  • ghimbir
  • smântână
  • pătrunjel
  • parmezan (opțional).

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Стъпка 2: Стъпка 3:Стъпка 4:Идея за сервиране: Съвет:
Вашият коментар