Posted on Leave a comment

Печено пиле на газово барбекю – избрани рецепти от Enders

Печено пиле на газово барбекю
Грил сезонът започна и е време за изпробване на нови рецепти за барбекю!  
 Пилешкото месо е любимо на много хора, особено на почитателите на здравословното хранене. Има много начини за приготвянето му на барбекю - както цяло, така и на отделни части като пържоли, бутчета, крилца и други. В тази статия от Enders сме подбрали рецепти за приготвяне на цяло пиле на барбекю.
 За отлично и равномерно изпичане на цяло пиле в барбекюто можете да използвате и специалната тава за пиле Switch Grid.

Печено пиле на барбекю с бира

Сигурно сте чували за приготвяне на пиле върху отворено кенче бира. Ето и един по-различен начин за приготвянето му на газово барбекю.

Продукти: 

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Почистете пилето, намажете го със зехтина и разтрийте с подправката за месо.Стъпка 2: Нарежете сладките картофи на лентички. Сложете ги в купа заедно с царевицатаи брюкселското зеле. Овкусете със зехтин, сол и черен пиперСтъпка 3: Пригответе газовото барбекю за индиректно печене. Вътрешната температура в барбекюто трябва да е около 180 градуса.Стъпка 4: В чашата на тавата за пиле Switch Grid сипете бира до горе и поставете пилето. Сложете в барбекюто върху неработещите горелки.Стъпка 5: Печете пилето 30 минути. След това добавете зеленчуците и останалата част от бирата.Стъпка 6: Печете още около час или до достигане на вътрешна температура на пилето от 80 градуса.Идея за сервиране: Сервирайте с барбекю сосСъвет: Вътрешната температура се измерва най-точно между гърдите и бутчетата.

Пикантно цяло пиле на барбекю

Ето и една рецепта за почитателите на пикантната храна.

Продукти:

  • 1 цяло пиле
  • зехтин
  • 1 ч.ч. бира
  • 3-4 картофа
  • 2-3 домата
За микса подправки:
  • 1 ч.л. опушен червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. кафява захар
  • 1 ч.л. мащерка
  • сол
Пикантно цяло пиле на барбекю

Начин на приготвяне

Стъпка 1: В купа смесете миска подправки.Стъпка 2: Почистете пилето, намажете го със зехтин и след това със сместа от подправките.Стъпка 3: Пригответе газовото барбекю за индиректно печене. Вътрешната температура в барбекюто трябва да е около 180 градуса.Стъпка 4: В чашата на тавата за пиле Switch Grid сипете бирата и поставете пилето. До него сложете добре измитите цели картофи и домати, намазани със зехтин. Стъпка 5: Сложете в барбекюто върху неработещите горелки. Стъпка 6: Печете около час и половина. Вътрешната температура трябва да е около 80 градуса.Идея за сервиране: Сервирайте с половинки домат и картоф.Съвет: След изпичане завийте пилето за 20 минути в алуминиево фолио.

Печено пиле на барбекю със зеленчуци

Една рецепта, която ще се хареса на всички.

Продукти: 

  • 1 пиле
  • 2-3 картофа
  • 1 глава червен лук
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • 1 ч.ч. бяло вино
За микса подправки:
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. розмарин
  • сол

Начин на приготвяне

Стъпка 1: Нарежете картофите, тиквичката, лука и моркова на кръгчета. Обелете скилидките чесън.Стъпка 2: Почистете пилето, намажете го със зехтин и след това със сместа от подправките.Стъпка 3: Пригответе газовото барбекю за индиректно печене. Вътрешната температура в барбекюто трябва да е около 180 градуса.Стъпка 4: В чашата на тавата за пиле Switch Grid сипете виното и поставете пилето. До него сложете зеленчуците, поръсете ги със зехтин и сол.Стъпка 5: Сложете в барбекюто върху неработещите горелки. Стъпка 6: Печете около ча и половина. Вътрешната температура трябва да е около 80 градуса.Идея за сервиране: Сервирайте с половинки домат и картоф.Съвет: Направете двойно количество от миска подправки овкусете зеленчуците с него.
Вдъхновихте ли се да приготвите неустоимо вкусно пиле на барбекюто? Запретвайте ръкави и зарадвайте близките си с някоя от нашите рецепти.
Вашият коментар