Posted on Leave a comment

Отоплител за терасата и градината – как да изберете най-подходящия

Вънпен газов отоплител
Независимо дали ни предстои отваряне на заведение или семейни забавления в градината, всички искаме да се радваме на комфорт, уют и топлина. А как се постига това през цялата година? Регулирането на температурата с външен отоплител е доказан начин за поддържане на желаната атмосфера. Без значение дали сме на верандата си или в затоврена градина на ресторант, всеки от нас иска да се чувства удобно, да общува или да се храни без да се притеснява за времето. С отоплителите на Enders студа вече няма да е проблем и вместо него ще се радвате на топлина и уют.

как да изберем подходящия отоплител?

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при избор на отоплител за вашия дом, заведение, хотел или градина. Вземането на решение за покупка започва с избора между газов или инфрачервен уред. След това трябва добре да прецените пространството, бюджета си, удобството и модела. Заложете на красив дизайн, който не отстъпва по нищо пред качеството на работата на уреда. С наша помощ вие ще направите правилния избор като се информирате изчерпателно за най-търсените и използвани отоплители.

Видове градински отоплители

Най-подходящи за отопляване на градина, веранда и заведение с открита градина са отоплителите на газ и инфрачервените уреди. Ние от Enders знаем, че те са добър избор за всеки, затова предлагаме широка гама от отоплители с немско качество на цени, подходящи за всяко домакинство и бизнес.

Първи стъпки в избора на външен отоплител

При завършването на семейната градина, вилата извън града или собственото си заведение, задължително трябва да обмислите всеки детайл около обзавеждането на помещенията и откритите пространства. Ако искате да изпозлвате пространството след залез – то трябва добре да обмислите по какъв начин да осветявате пространството без да правите излишни разходи. В такъв случай можете да използвате отоплителна пирамида като уред за отопляване. В Enders предлагаме стилния уред Rondo, който създава невероятна атмосфера чрез висок пламък и с лекота ще превърне обикновената градина или откритото пространство в едно заведение с уютна и романтична обстановка като от филм.
Ако пък искате компактно допълнение към своя дом, който ще донесе уют и топлина през хладните сезони – инфрачервения отоплител ще бъде добър избор за вас. Уредите с инфрачервени нагреватели са перфектно решение за всеки дом, защото са лесни за пренасяне, затоплят всяко помещение за минути, а същевременно са стилно допълнение към всяка стая. Както всички продукти на Enders, терасните отоплители също са с несравнимо немско качество и изискан дизайн, който ще впечатли всеки почитател на красотата.

Какъв отоплител да избера?

Перфектното барбекю понякога продължава до вечерта, а никой не иска да стои на тъмно и хладно в пролетните и летни вечери. Градинските и терасни отоплители са начин всеки да получи светлината и топлината, която в обстановка на открито никога не зависи от нас. Съществуват няколко вида външни отоплителни уреди, а ние ще ви запознаем с 3: отоплителни гъби, пирамиди и инфрачервени уреди. Това са сред най-често използваните, подходящи за всяко домакинство или бизнес на открито. Но какво всъщност представляват те?
  • Отоплителните гъби са идеални за големи пространства и помещения с качествена вентилация. Изберете ги за градината на вашето заведение, голяма веранда или домашна градина. Направете стилно решение за вашия интериор с изчистени и компактни модели.
  • Отоплителните пирамиди са много добро решение за отопляване на градини. Могат да се използват като осветително тяло през пролетта и лятото, а като уред за отопляване през есента и зимата. Пламъкът, който излъчват, придава атмосфера на всяка градина и създава не само усещане за комфорт и топлина, но доставя и естетическа наслада на всеки.
  • Инфрачервените отоплителни уреди са компактни и стилни решения за отопляване на верандата, градината и откритото пространство във всеки ресторант. Преместват се с лекота и често са с изчистен и подходящ за всеки стил дизайн. Подходящи за всяко помещение с добра вентилация. Могат да се окачват на стена, за да отопляват без проблем балкон или градина. Използват ток и спестяват нуждата от покупка на газови бутилки.

Газов отоплител - защо?

Газовите отоплители са не само стилно решение за отопляване през по-студените сезони, но и изключително практичен избор. Изчистеният им дизайн ги прави модерно допълнение към всеки интериор, а мобилността им и липсата на кабел ги прави подходящ уред за есента и зимата. При валежи от дъжд и сняг не се налага да бързате и прибирате уреда, както бихте направили с електрическа печка. Просто покрийте отоплителя с подходящ калъф и спокойно можете да го оставите целогодишно на верандата, градината или отвореното пространство във вашия хотел или ресторант.
 За да поддържате своя газов отоплител в най-добра форма се уверете, че го почиствате достатъчно често. Важно е да работи плавно и да не попадат насекоми или листа в него, за да не се задръсти. В Enders предлагаме гаранция за всеки наш уред, за да имате спокойни и топли зимни сезони без излишни притеснения.

какво трябва да знаем за газовите отоплители enders?

Както знаете, немското качество на изработка е без алтернатива в света. В Enders ще откриете газови отоплителни уреди от най-високо качество и със стилен изчистен дизайн. Отоплителни гъби са класическо решение за отопление на градини, затворени градини, веранди и други.

Газовият отоплител Fancy е не само надежден избор за вашите отоплителни нужди, но и икономично и екологично решение. Горелката Eco Plus щади околната среда, но все пак достига мощност 8 kW. С газовата отоплителна гъба Fancy постигате до 30% по-дълготрайна работа отколкото с традиционните терасни нагреватели. Страхотно, нали? А модела е и лесен за пренасяне с вградените колелца, които ще ви помогнат да го транспортирате без проблем и да отоплявате нужните пространства с лекота.

Защо да изберем газов отоплителна гъба?
Добър вариант за отопление на външни пространства и помещения с добра вентилация е газовата гъба. Такъв тип отоплител е идеален за градинско парти, събиране с приятели за барбекю, открита градина на ресторант, веранда и много други. Газовата гъба е страхотен избор и за домакинства, които планират семейни излети или разполагат с просторна веранда или градина. С моделите на Enders ще можете да запалвате уреда мигновено и да се наслаждавате на топли вечери през цялата година.
Цените започват от 329 лева, което прави газовите гъби с доказано немско качество от Enders идеален избор за отопление на проветриви пространтва в градината или на терасата.

Защо да изберем газова отоплителна пирамида?
Търсите стилно допълнение за верандата или градината, което ще превърне студената есен в приятна пролет? Газовите отоплители пирамида са идеалното решение за големи пространства с добра вентилация или открити градини. Високият пламък създава усещане за комфорт и придава прекрасна атмосфера във всяка градина. Пламъкът се запалва мигновено и достигна 60 сантиметра височина. Модели като Vulano разполагат с иноксов корпус, който ви осигурява сигурност и дълъг период на използване. Насладете се на пламъка, докато усещате топлината на пролетта и през зимата. Наблюдавайте трептящият пламък и се пренесете в приказна обстановка, съпътствана с романтика и топлина.

Газов отоплител - защо?

Инфрачервените отоплители на Enders са икономично и стилно решение за всяко пространство. Устойчиви са на атмосферни влияния и ви доставят нужната топлина бързо и ефективно. Те не награвят въздуха, а директно тялото. Безшумни са, ефективни, компактни и леки, а в Enders са и едно от най-изисканите допълнения към вашето помещение. Инфрачервнитеса по-подходящи в следните случаи когато искаме да отоплим тераса или веранда, която е напълно открита (не е остъклена, няма прегради тип „кристал“), когато искаме удобство и не ни се мъкнат бутилки с газ или на ветровити места.

инфрачервен отоплител - защо?

Както споменахме по-рано, инфрачервените отоплителни печки са страхотен избор за семейната градина. Отопляват бързо, пренасят се без излишни усилия, а присъствието им е истински свежо и стилно допълнение към всеки дом. Използвайте ги на терасата, във вътрешни помещения, градина и дори в ресторанти. Уредът поддържа температурата в помещението дълго време.
В Enders ще срещнете идеалното допълнение към всяко домакинство – настолната отоплителна печка Florenz, която ще бъде най-верния ви помощник в борбата срещу студа у дома. Отоплителят разполага с дръжка, за да го пренасяте с лекота, а незабавното затопляне ще ви осигури топлина независимо къде се намирате.

 Уредите за отопляване с инфрачервени нагреватели осигуряват максимален комфорт на температурата и усещане за домашен уют, независимо дали сте на верандата или в градината. Ефектът им се усеща като топли слънчеви лъчи, а температурата се разпределя равномерно. Можете да ги използвате дори у дома, защото режима им на работа винаги е безшумен и удобен за всяко пространство. Инсталирайте модерния модел Madeira на стената и посрещнете топлия уют у дома или в заведението ви през студените сезони.
Цените са достъпни за всеки бюджет, а инфрачервените отоплителни уреди на Enders с немско качество и стилен дизайн можете да откриете на цени от 189 лева.

какво да избера за дома?

За домашни условия препоръчваме инфрачервен отоплителен уред. Предимството на моделите отоплителни уреди с инфрачервени нагреватели е, че по-компактни от газовите отоплители и не е задължително да ги поставяте на открито място като градина. У дома можете спокойно да използвате отоплител като Madeira, който се монтира лесно на стената и с помощта на дистанционно отоплява бързо и ефективно пространството около себе си. Поставете на балкона или верандата и се радвайте на топла зима с двете степени на мощност на Madeira. Споменахме ли, че можете да регулирате и ъгъла на уреда, за да насочвате топлината към себе си?

 Разполагате с прекрасна градина у дома или във вила извън големия град? За перфектните вечери, прекарани с барбекютата на Enders, идеално допълнение са и газовите отоплители. Някои модели като Ecoline Pure разполагат с двегорелки на нагревателя, които се включват по отделно. Можете да настройвате посоката на температурата, а красивият и компактен дизайн на уреда ви позволява да го поставите във всеки ъгъл. Защо е добро решение за дома? С Ecoline Pure ще се радвате на ниски разходи за отопление докато се наслаждавате на топли и комфортни зимни вечери. За да сме всички по-природосъобразни създадохме Pure с две газови горелки, които работят в оптималния обхват на мощност. Така уреда генерира при същото топлоизлъчване както конвенционалните газови отоплители, но излъчва до 83% по-малко вредни емисии. Ниско ниво вреда на околната среда, ниски разходи!

какво да избера за бизнеса?

В зависимост от вашият бизнес – хотел, ресторант, вила под наем или друго, без съмнение трябва да помислите за отоплението. Когато разполагате с градина, която искате да се ползва и през по-студените месеци, то уреди за отопляване безспорно са наложителни. В Enders ви помагаме с уреди за отопление от най-високо немско качество и дизайн, неколкократно награждаван за своята естетика.

Какъв модел би бил подходящ за вашия бизнес? Ако разполагате с градина в ресторант и искате да настанявате своите гости и на чист въздух, то идеален избор за вашите отоплителни нужди са газовите отоплители пирамида. Те са много красиви и се виждат от далеч, затова препоръчваме поставянето им на входа на заведения или близо до фасадите за да привличат посетители. Ако целите да създадете атмосфера можете да заложите на модел Vulano, а ако искате на оптимално ниска цена да поддържате комфортна температура през цялата зима – заложете на газов отоплител Polo 2.0. С него можете да контролирате посоката на температурата, а компактния му размер го превръща в идеален избор за по-малки градини. Моделът е от неръждема стомана и ще бъде ваш верен другар дълги години. Използвайте го под навеси и осигурете на своите клиенти зимен уют.

 За по – студени места, като къщи за гости и хотели в планината, препоръчваме по-мощни уреди. Външните газови отоплители Solid и Commercial притежават турбо горелки от неръждаема стомана с голяма мощност и ще осигурят топлина дори в най-големите студове.

 

Защо газово отопление за вашия бизнес?
Както много от нас знаят, въведената забрана за тютюнопушене в закрити пространства изисква изграждането на външна градина в заведения, хотели и други бизнеси. Приспособяването на една външна закрита градина към вашия бизнес е правилно решение за истински комфорт на вашите гости и клиенти. Избора на мощен газов отоплителен уред ще превърне закритата градина в топло, комфортно и предпочитано от вашите посетители място. 

най-предпочитаните и препоръчвани модели

Сред газовите отоплителни пирамиди несравнима е Vulano. Заложете на усещането за комфорт, създавано от светлия, жив и топлещ пламък с иновативна технология на спиралата. Моделът е тих, но същевременно мощен, и с лекота отоплява терасата или градината. Използвайте у дома на верандата, градината или във външните пространства на вашия хотел или ресторант.

Сред газовите отоплителни гъби безспорно се откроява Fancy Eco Green. Моделът залага на елегантност, висока технология на изработка и лесно използване. Не се заблуждавайте от изискания и все пак изчистен дизайн на уреда – отоплителната гъба Fancy Eco Green е мощен уред, който лесно и бързо ще достигне нужната температура за максимален комфорт. Уреда е създаден с горелка от 6 kW по технология Eco Green Brenner и има 30% по-малък разход на газ и вредни емисии от конвенционалната горелка на един газов отоплител. Още едно страхотно еко решение от Enders.

Сред инфрачервените отоплители вниманието винаги се спира на модел Barcelona. Наличен в черен и иноксов цвят, отоплителя Barcelona е електрическо решение за вашите хладни летни нощи и студени зимни денонощия. Инфрачервеният отоплител използва технология с инфрачервени къси вълни и веднага след включване започва да отоплява желаното от вас пространство. Отопляването чрез инфрачервено излъчване позволява настройване на излъчваната топлина според вашите нужди и превръща верандата, градината или големия балкон в топъл кът и през зимата.

Насочихте ли се към подходящият вид отоплителен уред за вашите нужди? Предлагаме ви 7 съвета, на които да обърнете внимание преди да изберете вашия отоплител.


какво да избера за бизнеса?

1. Поставяйте своя инфрачервен отоплител навсякъде – нужен е просто контакт. 2. Обърнете внимание на управлението на уреда. В Enders предлагаме електрически радиатори с дистанционно управление, които ще улеснят значително вашия живот. 3. Добре преценете пространството, което искате да отоплявате. Инфрачервените отоплители са идеални за балкони – закрепете ги на стена и се радвайте на топлина дори и във ветровито време. 4. Инфрачервените радиатори работят без никакъв проблем дори и в екстремни метеорологични условия – използвайте при силен вятър, дъжд и сняг. 5. Използвайте ги и у дома, електрическите радиатори с инфрачервени нагреватели не отделят вредни емисии и не консумират кислород. 6. Спестете си газовите бутилки. Използването на електричество не налага зареждането на газова бутилка. 7. Пренасяйте без проблем. Знаете ли, че можете да пътувате със своя инфрачервен отоплител? Отоплявайте у дома през зимата и се радвайте на топлина и в хладните летни нощи извън града.


7 неща, които трябва да знаем за газовите уреди

1. Обърнете внимание на мощността на уреда – мерните единици най-често са описани в kW.
2. Материалът на вашия отоплител е добре да бъде неръждаема стомана. Убедете се, че уреда не е от обикновен метал, който няма да издържи на лошо време. Ние от Enders предлагаме висококачествени отоплителни уреди, които ще ви топлят в продължение на няколко зимни сезона.
3. Ако се опитвате да намалите вредните емисии, които газовите уреди могат да изпускат в природата – изберете един от икономичните продукти на Enders. Ще ги откриете лесно, просто следете думата Eco в името на модела.
4. Трябва да знаете, че качеството на изработката на уреда е от ключово значение. Ние предлагаме единствено уреди с немско производство, което е доказано с годините. С нас залагате на красота и качество.
5. Искате да създадете не само комфорт, но и атмосфера? Заложете на терасните отоплители тип пирамида. Със своя висок пламък те създават несравнима атмосфера, която ще ви донесе романтика, топлина и уют.
6. Обърнете внимание на продължителността на работа на уреда. Открийте я в секция „Спецификация” на всеки от нашите продукти.
7. Не забравяйте да прецените размера на уреда с площта, на която искате да го поставите. Съобразете отоплителя с желаното пространство за отопление – веранда, балкон, градина и други. Не забравяйте, че всеки отоплителен уред трябва да се поставя в пространство с добра вентилация.аксесоари за газови отоплители

Ако правилният избор за вашите нужди е газов отоплител, то със сигурност ще се нуждаете от газова бутилка. Подхедете разумно и се убедете, че избирате възможно най-качествената бутилка за вашия уред. В Enders предлагаме газови бутилки, които ще ви дадат сигурността, от която се нуждаете при работа с газов отоплител. Изберете сред бутилките ни с два стандарта – Jumbo и немски с ъглов кран. Използвайте бутилката както за вашия отоплителен уред, така и за своето барбекю.
 Ако газовата отоплителна гъба е идеалния избор за вас – възползвайте се от изорефлектора на Enders. С него ще намалите загубата на излизащата нагоре топлина от вашия газов отоплител. Уреда е неръждаем, което ви уверява, че ще бъде една сигурна покупка, която ще остане с вас дълго време. Не се налага да я сглобявате предварително, което спестява излишно време и усилия. Просто се наслаждавайте на топлината и уюта през студените дни.

Как да удължите живота на своя газов отоплител?

Знаете ли, че предлагаме елегантни и висококачествени защитни калъфи за отоплителни уреди? Независимо дали изберете газов отоплител Polo, Elegance или Ecoline Pure, за който ви споменахме по-рано, то вече можете да запазите вашия качествен и красив отоплител по-дълго. Просто го покривайте с нашите защитни калъфи в периодите, в които не го използвате за отопление или атмосфера.

какво научихме за външните отоплители?

Инфрачервените отоплителни уреди и газовите отоплители са различни продукти, отговарящи на различни нужди. Всеки може да избере подходящият за своите нужди отоплителен уред според пространството, което ще се отоплява, бюджета за покупка на уреда и планираните разходи за отопление.
 Ако сте собственик на бизнес като хотел, ресторант или голяма вила, то можете да се възползвате от всички видове отоплителни уреди. Преценете добре кой е най-подходящия за вас. В Enders ще откриете много разнообразни и качествени инфрачервени отоплители, газови отоплителни гъби и газови отоплители пирамида. Запознайте се с впечатляващите характеристики на всеки наш модел и открийте най-доброто решение за вашите нужди.

 Не забравяйте най-важното – да прецените от какъв тип отоплителен уред се нуждаете и за отопляване на какво помещение ще го използвате. Ако търсите решение за вашето домакинство – оборудвайте своя балкон, веранда или градина с едно от многото предложения в раздел Градински отоплители в Enders. Можете да избирате от инфрачервените отоплителни уреди, както и от по-компактните газови уреди.
 Запомнете предложените от нас съвети за избор на отоплителен уред и ги използвайте при избора на вашия верен другар през есенния и зимен сезон. Не забравяйте, че отоплителните уреди да инвестиция за години. Надяваме се със събраната от нас най-важна информация за инфрачервените и газови отоплители вече да сте сигурни, че ще направите най-правния избор за вашия дом или бизнес. Посрещнете топлината и в най-студеното време с благодарение на Enders!

Вашият коментар