1. немско билково масло
Любима добавка към стекове, пържоли и гриловани зеленчуци.
Продукти:
- 1/2 ч.ч меко краве масло
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
- 1 с.л. ситно нарязан зелен лук
- 1 с.л. ситно нарязан див лук
- 1/2 ч.л. бял пипер
Начин на приготвяне:
2. свински ребърЦа с пикантна МАрината
Свинските ребра са много популярен барбекю специалитет в Германия. Има много начини за приготвянето им, ние се спряхме на лесна и бърза рецепта.
Продукти:
- 1 кг. свински ребра
- 2 скилидки пресован чесън
- 2 глави лук, едро нарязан
- по 1 ч.л.сладък и лют червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 1 ч.л. градински чай
- 1 с.л. сол
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
3. гриловани свински пържоли с баварска горчица
Ако приготвяте тези свински пържоли, хубавата баварска weisse бира е задължителна. Приготвянето им е много лесно.
Продукти:
- 4 свински вратни пържоли
- 2/3 ч.ч. баварска горчица
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 4 с.л. бял винен оцет
- 1 дафинов лист
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 с.л. черен пипер
- 1 ч.л. бял пипер
- сол и брашно
Начин на приготвяне
4. мариновани пилешки пържоли с тъмна бира
Това е традиционна немска рецепта за мариновани пилешки пържоли.
Продукти:
- 4 пилешки пържоли
- 1 ч.ч. тъмна немска бира
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. фъстъчено масло
- сок от 1/2 лимон
- 4 скилидки пресован чесън
- 1 ч.л. пресен босилек
- 1 ч.л. прясна мащерка
- по 1 ч.л. черен пипер и сол
Начин на приготвяне
5. класически немски хамбургер
Няма как да пропуснем хамбургерите. Това е класическа рецепта за приготвянето им, която може да ви изглежда много обикновена, но резултатът ще ви хареса.
Продукти:
- 4 хлебчета за хамбургери
- 500 гр. телешка кайма
- 1 глава лук
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1/2 ч.ч. настъргани картофи
- 1/2 с.л. сол
- листа от зелена салата
- 1 домат
Начин на приготвяне
6. лучено свинско руло на барбекю шиш
Ако имате шиш с мотор за барбекюто, опитайте това свинско руло с неустоим аромат.
Продукти:
- 2 кг свинско филе
- 3 с.л. немска горчица
- 1/2 ч.ч. олио/зехтин
- 3 големи глави лук
- по 2 ч.л. мащерка, риган и пушен червен пипер
- по 1 ч.л. кимион и черен пипер
- 1/2 ч.л. кайенски пипер
- 2 с.л. сол
Начин на приготвяне
7. гриловани аспержи с бекон
Ще ви предложим и една по-модерна рецепта, която е идеално допълнение за менюто на грил партито ви.
Продукти:
- 1 килограм аспержи
- тънко нарязан бекон (колкото е бройката на аспержите)
- черен пипер
- сол
- масло