Коледните пости почти приключиха и много от нас броят дните които оставят до коледната вечеря. Тъй като традицията повелява на трапезата за празника да има месни ястия сме ви подбрали няколко рецепти за барбекю на газ, с които ще впечатлите гостите си и ще разнообразите трапезата си по най-приятния начин. Разбира се, има за всеки по нещо.
Коледна пуйка на барбекю с лимон
Продукти:
- цяла пуйка около 5 кг
- 4бр дафинов лист
- зехтин
- 8 резенчета бекон
- 2 бр лук – обелен и нарязан на ситно
- 4 бр целина нарязана на дребно
- 2 бр морков нарязан на дължина
- 1 бр лимон нарязан на две
- магданоз и мащерка
- 375 гр масло
- 1 с.л. зехтин
- 2 бр малки лимони
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
Сьомга с кафява захар и горчица
Продукти:
- филе от сьомга с кожата – 1.2кг
- 1 сл. зветла кафява захар
- 10 гр. безсолно масло
- 1 ч.л. мед
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. зехтин
- 2 ч.л свеж джинджифил
Начин на приготвяне
Мини пай с кайма
Продукти:
- 150 гр. брашно
- 75 гр масло – разтопено
- 40 гр пудра захар
- 20 гр вода
- 1 бр лимон
- 150 гр кайма
- бр. яйце – разбито
Начин на приготвяне:
Зимни зеленчуци на газово барбекю
Продукти:
- 500 гр картофи
- 500 гр моркови
- 500 гр цвекло
- 4 бр пащърнак
- 6 скилидки чесън
- 1 бр червен лук
- 2 с.л. зехтин
- 2 стръка мащерка
- сол и пипер
Начин на приготвяне
Шоколадово суфле с малини
Продукти:
- 400 гр безсолно масло
- 250 гр нарязан черен шоколад
- 4 бр големи яйца
- 125 гр захар
- 2 с.л брашнно
- бита сметана за сервиране
- 250 гр малини