Няма продукти в количката.
Меню

Как газово барбекю Enders успя да накара сърцата на любителите на грила да бият по-учестено?

Тъй като нашият малък Urban се доказа вече на мъжкия уикенд в Холандия, ние предоставихме с удоволствие на Марсел от BBQlicate да тества и по-големия брат, Enders Kansas Black Pro 3 K Turbo. Със серията Kansas Pro ние се придвижихме в премиум класа, което кара сърцата на любителите на грила да бият по-учестено.

Характеристиките на Kansas Black Pro 3 K Turbo обобщени в едно: лесно за почистване, даже за деца, благодарение на технологията Simple Clean, турбо зона за перфектния стек и система Swich Grid със сменяеми части за всякакви случаи.

Технологията Simple Clean е основна характеристика на Enders Kansas и осигурява прост начин на почистване. Така горивните камери включително чекмеджето за събиране на мазнината, изработени от благородна стомана, могат да се свалят и да се почистят в миялната машина. Чрез безстепенното регулиране обхвата на нагряване достига от 80 о С до 300 о С.

 Turbo зоната позволява допълнително до 400 о С. Системата Switch Grid дава възможност кръглата приставка на чугунената скара да бъде сменена с различни други приставки например котлон или плоча за пица. При това двата чугунени елемента с кръгла приставка могат да бъдат подредени както вляво така и вдясно в пространството за доизпичане, т.е. и в близост до турбо зоната.

Тестът

Моделът заедно с частите за вграждане бяха поставени в два кашона и добре пакетирани бяха доставени чрез спедитор. Самият монтаж отне на специалиста около 2 часа, при което той можеше по всяко време да се довери на елементарното и разбираемо упътване.

Още на пръв поглед прави впечатление обработката на отделните детайли, които нямат остри краища. Преди да бъде поставен първия стек на чугунената скара, естествено грилът трябва да бъде загрят веднъж. Заради това Марсел включва и трите горелки на най-висока степен.

Процесът на загряване е най-добрата възможност за него, за да постигне едновременно максималната температура. Kansas Black Pro 3 K Turbo достига 300о С само за 9 минути, а максималната температура от 350о С за по-малко от 20 минути. За специалистите това е респектиращо постижение. И тестът за изпичане на хляб носи удовлетворяващи резултати относно разпределение на температурата.

За бойното кръщение на грила Марсел беше размразил едно чудесно Iberico Secreto (тайно филе), неговото абсолютно любимо парче от прасе. За целта турбо зоната беше загрята за няколко минути и Secreto беше гриловано директно от двете страни за няколко минути. След това той го остави в зоната за допичане още няколко минути. Абсолютен пир за небцето!

Турбо зоната с нейните до 400о С придаде на Secreto чудесни аромати от запичането. И вторият тест с по-скоро непознатия Denver Cut, парче стек от врат, трябва да се покаже на всяка цена.

И този път имаше заслужена оценка от BBQlicate: високо качествен грил, който доставя удоволствие, функционален и постига оптимални резултати при гриловане – всичко това при едно добро съотношение цена – резултат. Kansas Black Pro 3 K Turbo може да събира директно точки чрез характеристиката Simple Clean и разнообразните принадлежности Swich Grid, но и турбо зоната не е за подценяване.

Свински-специалитети-рецепти-за-газово-барбекю

5 свински специалитета, които да изпечете на газовото ви барбекю

Най-популярните свински ястия за газовото барбекю са пържолите и кюфтетата.  По-напредналите грил майстори печат и свински ребърца или джолан. На тези вкусотии сме отделили по-голямо

Прочетете повече »