Posted on Leave a comment

Как газово барбекю Enders успя да накара сърцата на любителите на грила да бият по-учестено?

газово барбекю booklyn
Нашият малък Urban вече се доказа на мъжкия уикенд в Холандия (прочети повече тук), като беше подробно тестват от един от най-добрите барбекю-блогъри Marcel (BBQlicate). А сега с удоволствие предоставихме на Marcel да тества и по-големия брат на газовите барбекюта от марката Enders, а именно газово барбекю Kansas Black Pro 3 K Turbo. Със серията Kansas Pro преминаваме от компактните газови барбекюта за къмпинг, към професионалните външни кухни на газ от премиум клас. Тази серия не само, ще ви накара да се чувствате като майстор готвач, но ще разтупти сърцето ви и ще ви накара да се влюбите в него.

Kansas Black pro 3 k turbo - характееристики

Ако трябва да обобщим характеристиките на Kansas Black Pro 3 K Turbo в едно изречение, то би било: Лесно за почистване барбекю, с турбо зона за перфектно приготвен стек и система Swich Grid със сменяеми части за всякакви случаи.

Технологията за лесно почистване Simple Clean е основна характеристика на Enders Kansas и осигурява прост начин на почистване.  Тя представлява лесно и бързо разглобяване на основните елементи на газовото барбекю. Горивните камери включително чекмеджето за събиране на мазнината, изработени от благородна стомана, могат да се свалят и да се почистят в миялната машина.

Чрез безстепенното регулиране обхвата на нагряване на грила достига от 80°C до 300°C. Turbo зоната позволява допълнително до 400°C.

Системата Switch Grid дава възможност кръглата приставка на чугунената скара да бъде сменена с различни други приставки, например котлон, тиган или плоча за пица. При това двата чугунени елемента с кръгла приставка могат да бъдат подредени както вляво, така и вдясно в пространството за доизпичане, т.е. и в близост до турбо зоната.

Тестове

Моделът, заедно с частите за вграждане бяха поставени в два кашона и добре пакетирани Доставката става, чрез спедиторска фирма. Самият монтаж отне около 2 часа,  като се използва упътването. 

Още на пръв поглед прави впечатление обработката на отделните детайли, които нямат остри краища. Преди да бъде поставен първия стек на чугунената скара, естествено грилът трябва да бъде загрят веднъж. Заради това Марсел включва и трите горелки на най-висока степен. 

Процесът на загряване е най-добрата възможност за него, за да постигне едновременно максималната температура. Kansas Black Pro 3 K Turbo достига 300о С само за 9 минути, а максималната температура от 350о С. за по-малко от 20 минути. За специалистите това е респектиращо постижение. И тестът за изпичане на хляб носи удовлетворяващи резултати относно разпределение на температурата.

За бойното кръщение на грила, Марсел беше размразил едно чудесно Iberico Secreto (тайно филе), неговото абсолютно любимо парче от свинско месо. За целта турбо зоната беше загрята за няколко минути и Secreto беше гриловано директно от двете страни за няколко минути. След това той го остави в зоната за допичане още няколко минути. Абсолютен пир за небцето!
Турбо зоната с нейните до 400о С придаде на Secreto чудесни аромати от запичането. И вторият тест с по-скоро непознатия Denver Cut, парче стек от врат, трябва да се покаже на всяка цена.

 

И този път имаше заслужена оценка от BBQlicate:

"Високо качествен грил, който доставя удоволствие и постига оптимални резултати при гриловане – всичко това при едно добро съотношение цена – резултат. Kansas Black Pro 3 K Turbo може да събира директно точки чрез характеристиката Simple Clean и разнообразните принадлежности Swich Grid, но и турбо зоната не е за подценяване."

Вашият коментар