Posted on Leave a comment

Преносима химическа тоалетна – как се използва?

Къмпинг тоалетни
Химическите тоалетни за къмпинг набират все по-голяма популярност и правят почивката сред природата много по-комфортна. Освен за къмпинг или вилата, те са подходящи и за възрастни и трудно подвижни хора. Портативните тоалетни са леки, удобни и много лесни за използване – нужни са ви два вида препарати и чиста вода. Запознайте се с кратките ни инструкции за използване на химическа тоалетна.

Портативна химическа тоалетна – конструкция

Портативните химически тоалетни на Enders са изработени от висококачествена пластмаса, направена по специален начин на леене на материала. Също така тя е изключително гладка и покритие, което не задържа бактерии. Състоят се от 2 части. В горната част се намира резервоара за чиста вода, помпата за пускане на вода и тоалетната чиния. В долната част е резервоара за мръсна вода.

 Не трябва да ви притеснява, че химическите тоалетни са от пластмаса – тя е изключително здрава. Моделите издържат хора с тегло до 130 килограма. 1. Подвижна тоалетна седалка
 2. Подвижен капак
 3. Капачка на воден резервоар
 4. Тоалетна чиния
 5. Помпа за пускане на вода
 6. Воден резервоар – за чиста вода
 7. Резервоар за отпадъчни води
 8. Плъзгащ се капак
 9. Тръба за източване
 10. Капачка на тръбата за източване
 11. Вентилационен бутон
 12. Дръжка на плъзгащия се капак
 13. Индикатор за напълване
 14. Вентилация
 15. Лост за разглобяване
 16. Транспортно колело

подготовка и начин на употреба на химическите тоалетни

След като вече се запознахте с констукцията на преносимата химическата тоалетна, е време да я подготвите за употеба. Натиснете лоста за разглобяване на тоалетната (15) и разделете двете части. Време е да сложите концентратите за тоалетната. В долния резервоар се изсипват 1.5 литра вода и течност за разграждане на отпадъчни води. Съединете двата резервоара на химическта тоалетна – трябва да се чуе щракване. Развийте капачката на горния резервоар (5), сипете чиста вода до горе и санитарен концентрат за чиста вода. 

 При използване на тоалетната издърпайте дръжката на плъзгащия се капак (12), а след използване я връщайте, за да няма миризми. Ако сте взели модел с индикатор за напълване, следете с него количеството течност в резервоара за отпадни води.

изпразване на резервуара на химическите тоалетни

След като резервоара за мръсна вода на тоалетната се напълни, идва ред на изпразването му. Повечето от концентратите за химическа тоалетна вредят на околната среда и поради тази причина трябва да излеете отпадните води в предвидено за това място – в тоалетна, канализация или обособени места на къмпингите. Ако ще използвате тоалетната на място, около което няма подходящо място, ви съветваме да използвате еко препарати – Ensan Rinse + и Ensan Green +. 

 Първата стъпка е да проверите дали плъзгащия се капак(12) е плътно затворен. След това разделете двета части на тоалетната, отворете капачката и излейте течността. Част от тоалетните имат допълнителна тръба за източване – при тях се натиска и бутона от снимката – той прави изливането по-лесно.

видове портативни химически тоалетни

От Enders предлагаме 3 модела портативни химически тоалетни и ще ви помогнем да изберете най-подходящата според нуждите ви. Важно е да помислите къде ще я използвате – на къмпинг, в каравана или кемпер, на вилата или ви е нужна временно решение докато правите ремонт. Ако ще се използва от възрастни или трудно подвижни хора, помислете за по-висок модел. Друг въпрос, който трябва да си зададете, е за какъв период от време ще се използва. Ето ги и моделите ни:

химическа тоалетна comfort

 • Резервоар за чиста вода: 15 л.
 • Резервоар за мръсна вода: 14 л.
 • Размер: 38,5 х 44,5 х 34,5 см
 • Тегло: 3,4 кг
 • Бутална помпа за чиста вода
 • Източване през отвор с капчака

химическа тоалетна deluxe

 • Резервоар за чиста вода: 17 л.
 • Резервоар за мръсна вода: 14 л.
 • Размер: 38,5 х 44,5 х 38 см
 • Тегло: 3,8 кг
 • Бутална помпа за чиста вода
 • Тръба за източване
 • Индикатор за напълване
 • Транспортно колело

химическа тоалетна supreme

 • Резервоар за чиста вода: 21 л.
 • Резервоар за мръсна вода: 22 л.
 • Размер: 38,5 х 44,5 х 45.3см
 • Тегло: 4.7 кг
 • Бутална помпа за чиста вода
 • Тръба за източване
 • Индикатор за напълване
 • Транспортно колело
 • Поставка за тоалетна хартия
 • Възможност за махане на капака
 • Височина на стандартна тоалетна чиния

концентрати за химически тоалетни

На пазара ще срещнете голямо разнообразие от концентрати за химическа тоалетна. Разликата между тях е в силата на действие, дозировката, аромата и предназначението им. В магазина на Enders ще намерите качествени препарати за химическа тоалетна, които са много ефективни и икономични. Разделени са на 2 серии – стандартните препарати Ensan и еко вариантите – Ensan +.

Ensan химически концентрати

Препаратите за химическа тоалетна от серия Ensan са концентрирани и много ефективни. Течноста за чиста вода Ensan Rinse се сипва в горния резервоар и служи за почистване, дезинфекциране и премахване на миризмите от тоалетната чиния. Ще намерите няколко варианта и за долния резервоар – концентрaта Ensan Green с горски аромат, класическите препарати Ensan Blue в опаковки от 2.5 литра и 5 литракакто и санитарните таблетки в опаковка от 15 броя.


Ensan + химически препарати

Enders разработи еко концентрати за химическа тоалетна с грижа за природата, които не вредят на околната среда, а в същото време са много ефективни и икономични. Течността за резервоар за чиста вода Ensan Rinse + ще се погрижи за чистотата на тоалетната чиния и ще премахне миризмите. Концентратите Ensan Blue + са наградени с етикет за еко продукт Baluer Angel. 50 мл. са достатъчни за разграждането на 10 литра отпадъчни води. Предлага се в опаковка от 1 литър и 2.5 литра.


Разтворима тоалетна хартия за химическа тоалетна

При нас ще намерите и бързо разградима тоалетна хартия за мобилната ви химическа тоалетна. Докато от стандартната хартия остават парчета, които могат да запушат тоалетната при изпразването й, тоалетната хартия от Enders се разтваря много бързо. Тя е двупластова и много мека. В опаковка има 4 ролки.

Вече сте запознати с това как се използва преносима химическа тоалетна, какви видове предлагаме и кои са най-подходящите препрати за нея. Ако все пак сме пропуснали нещо или имате допълнителни въпроси – свържете се с нас или елате в шоурума на Enders в София, където можете да видите химическите тоалетни и препаратите за тях.

Вашият коментар