
Есента е в разгара си и макар слънцето навън да ни напомня за летните дни, вече става все по-хладно. Въпреки това природата навън е по-красива от всякога и заслужава да и се насладим до колкото можем преди да започнат валежите.
Сега е идеалният момент да прекарате още малко време с приятелите и семейството си на въздух сред природата – на терасата, на някоя полянка или на двора. А какъв по-хубав начин от това за последно да приготвите любимите си ястия на барбекю или да експериментирате с нови и интересни рецепти, с който ще изненадате всички. В тази статия сме ви подготвили 10 невероятни рецепти за есенни ястия приготвени на газово барбекю.
Сега е идеалният момент да прекарате още малко време с приятелите и семейството си на въздух сред природата – на терасата, на някоя полянка или на двора. А какъв по-хубав начин от това за последно да приготвите любимите си ястия на барбекю или да експериментирате с нови и интересни рецепти, с който ще изненадате всички. В тази статия сме ви подготвили 10 невероятни рецепти за есенни ястия приготвени на газово барбекю.
Шишчета със сладки картофи и пилешко месо


Продукти:
- 1 бр. сладък картоф – обелен и нарязан на кубчета
- 600 гр. пилешко месо (по избор)
- 1бр нарязан на кубчета лук
- зехтин
- шишчета
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.л. чили на прах
- 2 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. паприка
- 1/4 ч.л. червен пипер
- 6 с.л мед
- 2 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
Кюфтенца с меден балсам

Продукти:
- 1/2 чаша балсамов оцет
- кетчуп
- кафява захар
- 1 с.л. сос по избор
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. чесън на прах
- сол и пипер на вкус
- 1/4 чаша галета
- 230 гр. телешка кайма
- 1 бр. разбито яйце
- лук – настърган
- 2 скилидки чесън – пресовани

Начин на приготвяне
Броколи, карфиол и халуми сирене на барбекю


Продукти:
- 2 бр. домати – нарязани на ситно
- 1/2 червен лук – нарязан на ситно
- 1 лимон – изстискан на сок
- 1 ч.л. оцет
- 2 ч.л. изсушен риган
- 1 карфиол – нарязан
- броколи – нарязани
- 3 ч.л. зехтин
- 1 ч.л черен пипер
- 1 ч.л. паприка
- 450 гр. сирене халуми – нарязано на кубчета
- приготвен ориз – за сервиране
- крутони – за сервиране
Начин на приготвяне:
Грилован стек от говеждо месо с кленов сироп

Продукти:
- 1/4 чаша соев сос
- 1/4 чаша кленов сироп
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън – нарязани на ситно стек говеждо месо
- 2 с.л. масло
- 1/2 ч.л сол
- 1/4 ч.л. пипер
- 1/4 чаша босилек – нарязан
- 2 бр. пресен лук – нарязан

Начин на приготвяне
Грилована тиква с паприка


Продукти:
- 600 гр. тиква – изчистена и нарязана на парчета
- 2 с.л. зехтин
- 2 ч.л. паприка
- 2 скилидки чесън – пресовани
Начин на приготвяне:
Пилешки крилца с медена глазура

Продукти:
- 1 кг. пилешки крилца
- 100 гр. подправки за пилешко месо
- 1 с.л. царевично нишесте
- 1/2 чаша мед
- 1/4 чаша соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 1/2 масло
- сусам

Начин на приготвяне
Палачинки приготвени на барбекю


Продукти:
- 500мл прясно мляко
- 1 яйце
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 2 чаши брашно
- 1/4 ч.л. готварска сода
- 1/3 чаша захар
- 25 гр. масло – разтопено
- 100 гр. плодове по избор – за сервиране
- 50 гр. орехи – за сервиране
Начин на приготвяне:
Тиквено лате на барбекю

Продукти:
- половин тиква – изчистена
- зехтин
- 1/2 кенче подсладено кондензирано мляко
- 1/2 чаша прясно мляко
- 1 с.л. сироп по избор
- 1/2 ч.л. тиквена добавка
- сол
- канела
- бита сметана
- 50 гр. орехи – натрошени
- 1 чаши готово кафе

Начин на приготвяне
Тиквени бисквити с ядки


Продукти:
- 100 гр. брашно
- 1/2 ч.л. бакплувер
- 1/4 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1/4 ч.л. подаправка за тиквен пай
- 2 1/2 с.л. масло
- 70 гр. захар
- 80 гр. тиквено пюре
- 1 бр. яйце
- 1/2 ч.л. ванилов екстракт
- 40 гр. ядки (по избор)
Начин на приготвяне:
Грилована картофена салата с бекон

Продукти:
- 130 гр. картофи
- сол и черен пипер на вкус
- 6 с.л. зехтин
- 6 резенчета бекон
- 2 скилидки чесън – нарязани на ситно
- 1/4 чаша ябълков оцет
- 2 ч.л. ситна кафява захар
- стък зелен лук
- 2 с.л. босилек-нарязан
