какво трябва да знаем за агнешкото месо?
1. агнешки котлети на барбекю
Продукти:
- 8 агнешки котлета
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън (пресован)
- 1 с.л. ситно нарязан пресен розмарин (сушен няма да придаде желания вкус)
- 1 ч.л. сол
- черен пипер
начин на приготвяне:
2. агнешко на шиш по гръцка рецепта
Резултатът от тази рецепта за газово барбекю е ароматно и крехко агнешко месо с хрупкава коричка, което ще се хареса и на най-претенциозните ви гости.
Продукти:
- 2 кг. обезкостен агнешки бут
За марината:
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 3 скилидки пресован чесън
- сок от 1 1/2 лимон
- настъргана кора от един лимон
- 2 с.л. риган
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 1/2 глава лук – ситно нарязан
- 1 ч.л. черен пипер
За дресинг:
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 3 скилидки пресован чесън
- сок от 1 1/2 лимон
- настъргана кора от един лимон
- 2 с.л. риган
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 1/2 глава лук – ситно нарязан
- 1 ч.л. черен пипер
начин на приготвяне:
3. агнешки шишчета
Рецепта за сочни и ароматни шишчета за почитателите на агнешко месо.
Продукти:
- 700 гр. обезкостено агнешко месо
- 5 скилидки пресован чесън
- 3 глави лук
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 2 с.л. винен оцет
- 1/2 връзка магданоз
- 1 ч.л. кимион
- 1 с.л. черен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер
- сол
начин на приготвяне:
3. Агнешки бут на барбекю
Рецепта, която си заслужава чакането. Насладете се на агнешки бут приготвен на барбекю на газ.
Продукти:
- агнешки бут без кост (около 2.5 кг)
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 2 ч.ч. портокалов сок
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 3 с.л. риган
- 4 с.л. кимион
- 1 с.л. морска сол
- червен пипер
- 3 скилидки чесън
- 2 глави лук
начин на приготвяне:
Надяваме се да сме ви били полезни със съветите и рецептите за приготвяне на агнешко месо на барбекю. Която и рецепта да изберете, като спазите всички стъпки, ще изпечете вкусен обяд или вечеря на газовото ви барбекю и ще изненадате семейството и гостите ви с ароматен специалитет от агнешко месо. Не забравяйте и гарнитурата – гриловани зеленчуци или пресни пролетни картофки с копър.